avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vandut un ap si vreau sa cumpar altul pe numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vandut un ap si vreau sa cumpar altul pe numele tatalui meu cu uzufruct viager

Buna seara.
Am vandut un ap. pe care l-am dobandit in urma cu 20 ani in timpul partajului de primul sot. L-am vandut si intentionez sa cumpar altul, insa vreau sa il iau pe numele tatalui meu (mai am o sora) cu uzufruct viager (la sfatul unui notar). Pot avea vreun drept la ap. tatalui meu platit din banii mei actualul sot cat si sora mea ( fac dovada cu contractul si chitantele de vz a ap.- cumpar cu mai putin decat am vandut)?Sau exista vreo alta posibilitate prin care doar eu sa fiu proprietara, iar in cazul u urma divortului sa nu il impart?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:40, 27 August 2009
Sa cumpere tatal dvs. un apartament pe care-l veti plati!? Despre uzufruct se poate discuta in ipoteza ca tatal dvs. ar fi dorit sa va vanda locuinta(despre asta este vorba) cu dorinta de a se stipula in contractul de vanzare-cumparare dreptul de uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ap. mostenit sot decedat proprietari mama si minor-doresc sa il cumpar de la cei2 lucylle lucylle Buna seara. Am vandut un ap. pe care l-am dobandit in urma cu 20 ani in timpul partajului de primul sot. L-am vandut si intentionez sa cumpar altul, insa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bb_yasmi bb_yasmi buna ziua revin cu o noua problema :( am sa scriu detaliat de la inceput pt a fi cat mai clar. am primit avans pt un imobil. imobilul este al soacrei mele ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)