avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire ...

Actualmente sunt in Concediu Crestere Copil.
Contractul de munca actual este suspendat conform legii.
De curand am primit o oferta de angajare in conditii mult mai bune decat la angajatorul actual iar pentru inceput se va incheia un contract de munca determinat - 3 luni perioada de proba.
Pot mentine contractul de munca suspendat pe durata acestui nou contract determinat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 30 Octombrie 2016
Am mai intalnit si la alti angajatori aceasta sintagma a CIM pe durata determinata de proba pe 3 luni, ceea ce este gresit. In cadrul unui CIM de trei luni perioada de proba va fi de 15 zile. Dupa mine Solutia ar fi un CIM cu durata nedeterminata cu perioada de proba de trei luni, perioada in care, printr-a simpla notificare se poate inceta CIM.
Problema este ca in acele trei luni veti realiza venituri, ceea ce va duce la incetarea concediului de crestere a copilului. Sigur ca veti putea solicita acordarea stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de doi ani de catre copil.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
LIVIU NISTEA, utilizator
Pe durata CCC se pot realiza venituri in cuantum de maxim 3189 lei pe an calendaristic, fara a se dispune suspendarea sau incetarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Nu se pune problema concediului de crestere copil. Voi face cerere pentru stimulent de insertie. Chiar si in perioada de proba, salariul net pentru care se va face aceasta incadrare temporara depaseste acea limita de 3189 lei intr-o singura luna, ce sa mai zic de un an ...
Doream de fapt sa stiu daca sunt obligat sa incetez contractul de munca actual, adica cel suspendat.

Multumesc
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/timp partial suspendat.

2. In cazul in care solicitati stimulent de insertie , atunci puteti obtine venituri indiferent de cuantumul acestora.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Caz special - indemnizatie de crestere a copilului 2013 WinstonSmith WinstonSmith Va rog sa expuneti punctul dvs. de vedere privind conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele conditii: 1. Fiind tatal ... (vezi toată discuția)
Ccc, cumul de contracte de munca Davidantonio Davidantonio Sunt coafeza și în urma cu un an am intrat în stimulent de inserție pana în 20 martie a.c când am suspendat contractul și am revenit în cic.Problema ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent de insertie Gabriela Badea Gabriela Badea Buna ziua, Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi ... (vezi toată discuția)