Sunt coafeza și în urma cu un an am intrat în stimulent de inserție pana în 20 martie a.c când am suspendat contractul și am revenit în cic.Problema este în felul următor:ce pot face dacă în aceasta situație doresc sa mă angajez în alt salon dar nu mi se poate face angajarea imediat(perioada de proba).la ce riscuri mă supun dacă fostul angajator afla acest lucru dat fiind faptul ca contractul de munca este încă în firma lui.
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In speta, puteti incheia un alt c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai aveti un alt c.i.m. .
Si in cic si angajata cu cim, la un alt angajator decat la cel din care a intrat in cic ? Nu spune ca vrea sa renunte la cic, ci ca vrea sa se angajeze la alt salon ...
1. OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
2. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
....
Asadar, pe durata CCC poate incheia un c.i.m. cu un alt angajator, insa veniturile realizate in baza acestuia nu pot depasi de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 3699 lei pe an calendaristic - echivalent a unui c.i.m. cu timp partial de maxim 35 ore/luna)