Buna ziua. Mama mea are pensie militara de urmas si s-a trezit din cer cu o poprire pe pensie, pt un credit de 25000 lei la BCR, credit ce ea nu l-a folosit vreodata. Nu a avut vreodata si nu are cont la vreo banca. Primeste pensia in enumerar de la postas. Termenul de contestatie de 15 zile se pare ca a trecut de mult, fiindca hartiile sunt datate din septembrie 2016. Insa mama a aflat abia pe 24 oct. 2016 de acest fapt. Mama fiind batrana si nu-ntelege prea multe din hartii a fost pacalita acum opt ani de o functionara BCR care i-a folosit semnatura pt acest credit, fara ca mama sa aiba cunostinta de el.(N-a stiut pana acum, ca exista un credit pe numele ei la BCR de 25000 lei din 2008).N-au existat somatii sau ceva in acest gen. Mama a contactat o avocata care acum verifica mai intai datele. Nu stim inca daca a trecut termenul de contestatie, dar daca a trecut atunci ramane calea procesului in tribunal. Mama a aflat totodata ca in ultimii ani a fost ceva scandal cu BCR si o functionara ar fi deja arestata. Dar nu cunoastem amanunte si nu stim daca e aceeasi persoana in cauza.
1.Care ar fi "planul B" daca a trecut termenul de contestatie?
2. Fara ca sa am vreun fel de cunostinte juridice, ma-ntreb totusi, cum functioneaza sistemul judiciar romanesc? Cineva necunoscut imi fura, nu banii ce-i am, ci cei care nu-i am, si eu trebuie sa platesc avocati ca sa recuperez niste bani, care nu i-am avut vreodata? Eu nu pot sa-nteleg asta. Deci tot eu sunt pagubitul, si asta de doua ori.
3. Cine imi despagubeste timpul, nervii si banii pierduti (pensia va veni luna de luna diminuata, pana si-nainte de toate, DACA se va putea candva descalci ghemul + cheltuieli avocat+ cheltuieli judecata)?
4. Cum a fost posibil ca o judecatoare sa dea drumul la o executare silita, cand deja in contract lipseste nr.ul de cont, posesorul contului si extrasul de cont, de unde sa reiese, daca creditul a fost activat si de cine? (Mama n-a primit niciodata si nu poseda un card bancar de la nici o banca.)
Multumesc anticipat si sunt foarte curioasa daca exista cineva cu un raspuns la intrebarile mele.,