avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pensie pe baza unui credit bancar fictiv ...
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pensie pe baza unui credit bancar fictiv (inexistent)

Buna ziua. Mama mea are pensie militara de urmas si s-a trezit din cer cu o poprire pe pensie, pt un credit de 25000 lei la BCR, credit ce ea nu l-a folosit vreodata. Nu a avut vreodata si nu are cont la vreo banca. Primeste pensia in enumerar de la postas. Termenul de contestatie de 15 zile se pare ca a trecut de mult, fiindca hartiile sunt datate din septembrie 2016. Insa mama a aflat abia pe 24 oct. 2016 de acest fapt. Mama fiind batrana si nu-ntelege prea multe din hartii a fost pacalita acum opt ani de o functionara BCR care i-a folosit semnatura pt acest credit, fara ca mama sa aiba cunostinta de el.(N-a stiut pana acum, ca exista un credit pe numele ei la BCR de 25000 lei din 2008).N-au existat somatii sau ceva in acest gen. Mama a contactat o avocata care acum verifica mai intai datele. Nu stim inca daca a trecut termenul de contestatie, dar daca a trecut atunci ramane calea procesului in tribunal. Mama a aflat totodata ca in ultimii ani a fost ceva scandal cu BCR si o functionara ar fi deja arestata. Dar nu cunoastem amanunte si nu stim daca e aceeasi persoana in cauza.
1.Care ar fi "planul B" daca a trecut termenul de contestatie?
2. Fara ca sa am vreun fel de cunostinte juridice, ma-ntreb totusi, cum functioneaza sistemul judiciar romanesc? Cineva necunoscut imi fura, nu banii ce-i am, ci cei care nu-i am, si eu trebuie sa platesc avocati ca sa recuperez niste bani, care nu i-am avut vreodata? Eu nu pot sa-nteleg asta. Deci tot eu sunt pagubitul, si asta de doua ori.
3. Cine imi despagubeste timpul, nervii si banii pierduti (pensia va veni luna de luna diminuata, pana si-nainte de toate, DACA se va putea candva descalci ghemul + cheltuieli avocat+ cheltuieli judecata)?
4. Cum a fost posibil ca o judecatoare sa dea drumul la o executare silita, cand deja in contract lipseste nr.ul de cont, posesorul contului si extrasul de cont, de unde sa reiese, daca creditul a fost activat si de cine? (Mama n-a primit niciodata si nu poseda un card bancar de la nici o banca.)
Multumesc anticipat si sunt foarte curioasa daca exista cineva cu un raspuns la intrebarile mele.,

Alte discuții în legătură

Executare silita pt credit nevoi personale neachitat Mikaela2012 Mikaela2012 Buna ziua, am un credit de nevoi personale obtinut de la Libra Bank in dec 2005 la care am platit rate pana prin 2007 cred. Apoi, n-am mai putut. O data pe an ... (vezi toată discuția)
Nelămurire executare silita creanta Abraxys Abraxys Buna ziua! Bunica mea a luat un credit de la o banca comerciala in 2008. In 2016 a plătit ultima rata, cei de la banca i-au zis că mai au de plătit doar o ... (vezi toată discuția)
Pensie mapn timp de un an jumatate dupa deces, recuperare de la mostenitori jbip21 jbip21 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Tata a decedat in octombrie 2009. La 5 zile dupa deces am anuntat toate institutiile de care noi (copiii) stiam de ... (vezi toată discuția)