avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nelămurire executare silita creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Nelămurire executare silita creanta

Buna ziua! Bunica mea a luat un credit de la o banca comerciala in 2008. In 2016 a plătit ultima rata, cei de la banca i-au zis că mai au de plătit doar o penalizare de vreo 80 lei pentru că a plătit cu întârziere ultima rata. A plătit acea rata rata si gata i-au spus că e pe 0 nu mai are de dat nimic. Asta se întâmplă în August 2016. Acum in Decembrie 2018 a primit o scrisoare de la un executor judecătoresc cum că ea va fi executata silit pentru o creanță de la Kruk in baza unui creditului de la banca respectiva de care v am povestit. Executorul silit pretinde suma de 1300 lei ca fiind creanta + 500 lei cheltuieli de executare. Banca de la care a luat bunica mea creditul nu au spus niciodată ca mai are de dat ceva, Ba mai mult nici cei de la Kruk n-au trimis nici un plic, n au sunat niciodată,etc. Nu înțelegem de unde acea creanță? Executorul judecătoresc i-a spus bunicii mele să meargă la banca de unde a luat creditul si sa ii dea o hârtie cum că e pe zero. Banca i-a dat un extras de cont care arata soldul zero in legătură cu contractul acela de credit.
Nu știm de unde e acea creanță. Menționez că au trecut cele 15 zile in care se poate contesta executarea silita deoarece comunicarea s-a făcut înainte de sărbători si executorul judecătoresc a spus "vorbim după sărbători".

Bunicii mele ii e frica sa nu i se pună poprire pe pensie.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: dinosaurusttt , utilizator 11:59, 15 Ianuarie 2019
Mai exact care este data de primire a comunicarii. Puteti solicita repunerea in termen pentru motive temeinice. Trebuie studiate actele cat mai rapid si poate aveti sanse de solutionare. Nu va mai bazati pe executori, sau pe alte aspecte si incercati cat mai repede sa rezolvati.
Mergeți cu bunica la executor ca sa vedeti actele.
Sa aveti si dvs. actele pregătite ca sa depuneti daca va fi necesar.
Dacă nu ați contestat nu cred ca mai puteti contesta cu succes pe cale a contestației la executare dar poate lămuriți pe baza de acte.
Buna ziua. UPDATE la situatia de mai sus(Sunt initiatorul topic-ului).
Am mers la BEJ cu bunica mea inarmat cu actele...surpriza, era in concediu. Pana a revenit din concediu, bunica mea s-a dus singura la BEJ pentru ca eu am fost si sunt plecat din judet.
Bunica i-a pus pe masa toate chitantele + ce a luat de la banca(cum ca nu are datorii).
La care executorul judecatoresc spune: "Da...stiti au avansat prea mult lucrurile si trebuie sa platiti. Nu e problema nu va punem poprire pe pensie dar va trebui sa platiti in 3 transe".
Cu alte cuvinte: In România se încearcă să fii furat la orice pas. Așa ajungi sa plătești o datorie inexistentă + cheltuieli de executare silită. Sincer cred că și-a dat seama ca a greșit executorul dar a vazut ca se poate "Insista" si nu accepta ca a gresit.

Cred ca se putea rezolva prin ajutorul unui avocat+contestatie la executare. Problema este ca bunica nu stie d-astea. Si mai trist e ca nici eu nu stiu.
Cum se procedeaza? Unde gasesti avocat si cam care e tariful? Si mai ales cum rezolva situatiile de genul un om care traieste de azi pe maine? Cel mai probabil o sa se infometeze sau o sa isi ia mai putine medicamente ca sa aiba bani sa plateasca.

Semnat, Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am primit de la executorul judecătoresc somație ... caef caef Bună seara. Am primit de la executorul judecătoresc somație imobiliară cu titlu executoriu pentru un credit de nevoi personale luat în 2006. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita micheline86 micheline86 Buna ziua, Am primit un dosar de la un BEJ in legatura cu poprirea pentru neplata unui credit preluat de Kruk. Inca sunt in termen pt depunerea ... (vezi toată discuția)