avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La subsol

La parterul ambelor scari sunt magazine. Daca ma apuc de schimbat vane de caldura, robineti de apa, trebuie sa-i bag si pe ei la cheltuiala? Ei se alimenteaza cu apa de la tevile noastre.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 19:57, 28 August 2009
Da. Si vedeti care este cota-parte indiviza de care "se bucura".
Aha, deci participa la lucrari in functie de cota indiviza... Pe suprafata magazinului in loc de cota indiviza nu se poate?
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Armenteros, utilizator
Nu se poate pe suprafata magazinului ci in functie de cota indiviza din partile comune , cum bine va zis ELGA!=D>
Vedeti ca va incuracti in cote indivize, asa cum v-am mai explicat ?
Aveti devizul de lucrari cu suma de plata. Adunati suprafetele utile ale tuturor apartamentelor si spatiilor comerciale din scara sau bloc , depinde cat se intinde lucrarea si pe cine deservesc acele instalatii. Impartiti suma de pe deviz la suma suprafetelor utile si aflati costul pe metru patrat.
Acest pret unitar inmultiti-l cu suprafata utila a fiecarui apartament si spatiu comercial si afisati lista de plata. Suma acestor repartizari este egala < cu siguranta, cu suma de pe deviz.
Daca va luati dupa cotele indivize pe cre le au trecute in documente , cu siguranta , nu o sa va dea 100%, avand in vedere modificarile facute la apartamente, spatii comerciale sau greselile din schite si actele de proprietate care au fost facute, refacute de diferiti specialisti.
Si nu incalcati nici o lege. Cititi un pic legea 230 si normele si o sa vedeti ca acea cota indiviza este clar in functie de suprafata utila a fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie.
Eu i-am explicat cum sa-si faca cota-indiviza (procentul fiecarui apartament) si acela sa ramana batut in cuie pentru toate calculele pe cota-indiviza.
Acum cred ca l-am incurcat de tot pe bietul om care se straduieste sa priceapa ce spunem noi aici....:)

Alte discuții în legătură

Nelamurire la formula cotei indiviza marlenus71 marlenus71 formula este clara pt. calcul : suprafata utila a apt. / suma suprafetelor utile x 100. nelamurirea mea este referitor la ,, suma suprafetelor`` - se refera la ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza doina_dana doina_dana Este corect ca valoarea cotei indiviza sa aiba o suma fixa intr-o luna si sa fie inmultita cu numarul de camere? (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)