Buna ziua,
In data de 03.Febr.2016 - instanta de fond s-a pronuntat intr-un dosar.
Hotararea a fost redactata abia in data de 20.Sept.2016.
Intre timp,am facut o plangere catre Inspectia Judiciara din cadrul CSM - impotriva judecatorului care nu a redactat hotararea in termenul legal,de max.30 zile de la pronuntare (art.426 alin.5 din NCPC).
Inspectia Judiciara a CSM:
-constata ca hotararea nu a fost redactata in termenul legal (deci,judecatorul a incalcat legea);
Insa:
-avand in vedere ca acest judecator "...exercita mai multe atributii manageriale si administrative,de loctiitor al presedintelui instantei,membru al Colegiului de conducere,judecator delegat la diverse compartimente ale instantei,BIRP,procedura cu strainatatea,arhiva,registratura,executari civile,activitatea de protectie a muncii ș.a." - Dispune clasarea sesizarii formulate.
========
Deci,astfel,CSM,considera ca si-a facut treaba.
Ori,avand in vedere ca s-a constatat cu certitudine ca acest judecator a incalcat prevederile legale si,totodata a tergiversat solutionarea cauzei (intarzierea cailor de atac - apel/recurs),cum este posibil sa invoce aglomerarea activitatilor acestui judecator,pentru a motiva o incalcare a legii ?
Toate functiile ocupate simultan,nu cred ca au fost atribuite "cu forta" acestui judecator. Asa ca,daca nu se considera capabil,trebuia sa refuze atributiile auxiliare functiei de judecator !
Mai mult,Insp.Judiciara a constatat ca acest judecator,pe anul 2016,pana la 19.sept.2016 "...a participat la 16 sedinte de judecata...". :(
Deci,foarte ocupat cu alte activitati.....
Si,sunt constatari mentionate in scris,prin raspuns oficial al Insp.Judiciare a CSM.
Dpdv al meu,nu este problema mea ca acest judecator si-a asumat atatea atriburii (bineinteles pe bani frumosi),astfel incat sa fie nevoit sa nu mai poata sa-si exercite meseria !
Insp.Judiciara,nu mentioneaza vreo cale de atac a raspunsului sau,ci doar faptul ca se claseaza sesizarea formulata.Deci,se acopera unii pe altii,ca doar sunt in aceeasi bransa. (Deci,asa sunt tratati justitiabilii.....).
========= INTREBARE:
Ce anume pot face,in imprejurarile descrise,pentru a trage la raspundere acest judecator,care a incalcat prevederile legale (plecand in vacanta,fara a redacta hotararile) ?
Multumesc.
Unde anume prevede legea ca este termen recomandat ?
Inspectia CSM a constatat ca s-a incalcat termenul legal. Nu spune nimic de o prevedere legala din care sa reiasa ca acel termen este recomandat.
Multumesc.