avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatoria nu anunta hotararea definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatoria nu anunta hotararea definitiva

In art. 426, alin. 5 din Codul de procedură civila, se stabileste ca termen de redactare si pronuntare a hotararii judecatoresti, 30 de zile.
La data de 01.03.2018, judecatoria ma imi anunta Hotarerea de anulare a unui PV de cotraventie de circulatie, cu drept de apel de 30 de zile, deci termenul limita era 31.03.2018.
Din consulatare dosarului on line, reiese ca politia nu a facut apel, deci Hotararea a ramas definitiva in favoarea mea, ca intimat.
Am facut 2 interventii la judecatorie, cu rugamintea de a mi se transmite ca Hotarerea a ramas definitiva, interventii care apar inscrise la dosarul respectiv.
Cu toate aceste judecatoarea respectiva, nu redacteaza (fiindca nu se afla la dosar), deci nici nu imi trasmite Hotararea definitiva. Efectul este ca nu pot solicita suma achitata din amenda (1/2 din valoare), iar punctele de penalizare aplicate de politie, nu sunt anulate.
Desi teremenul legal este de 30 de zile, au trecut cca. 80 de zile, judecatoarea, nu redacteaza si nu imi comunica faptul ca Hoatararea a ramas definitiva.
Intrebarea mea este: la ce institutie trebuie sa solicit respectarea prevederilor art. 426, alin, 5, din C.P.C, avand in vedere, ca acesta nu este respectat de judecatoarea respectiva.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
dorotheea, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:14, 18 Iunie 2018
Sesizare la presedintele instantei si plangere la CSM pentru declansarea cercetarii disciplinare de catre Inspectia judiciara.
Exista si un ghid pentru formularea acestor sesizari pus la dispozitie in format electronic pe site-ul portal.just.ro.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este redactata hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal de redactare al unei hotarari? ContSters369643 ContSters369643 Maine ramine in ronuntare un apel ce s-a facut pe marginea unei iesiri din indiviziune . Practic cel care a depus apelul a renuntat la judecarea acestuia . In ... (vezi toată discuția)
Termen pt.comunicare a hotaririlor tribunalaluipe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea ... emese62 emese62 Buna ziua! Pe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea pensiei.Cu tate ca au trecut 3 luni inca nu am primitici hotararea, nici n-am fost ... (vezi toată discuția)
Nulitate sentinta civila ContSters429609 ContSters429609 Fiindca tot e de actualitate va rog sa-mi spuneti daca o sentinta civila se poate anula pe motiv ca judecatorul care a motivat-o si redactat-o e altul decat ... (vezi toată discuția)