In art. 426, alin. 5 din Codul de procedură civila, se stabileste ca termen de redactare si pronuntare a hotararii judecatoresti, 30 de zile.
La data de 01.03.2018, judecatoria ma imi anunta Hotarerea de anulare a unui PV de cotraventie de circulatie, cu drept de apel de 30 de zile, deci termenul limita era 31.03.2018.
Din consulatare dosarului on line, reiese ca politia nu a facut apel, deci Hotararea a ramas definitiva in favoarea mea, ca intimat.
Am facut 2 interventii la judecatorie, cu rugamintea de a mi se transmite ca Hotarerea a ramas definitiva, interventii care apar inscrise la dosarul respectiv.
Cu toate aceste judecatoarea respectiva, nu redacteaza (fiindca nu se afla la dosar), deci nici nu imi trasmite Hotararea definitiva. Efectul este ca nu pot solicita suma achitata din amenda (1/2 din valoare), iar punctele de penalizare aplicate de politie, nu sunt anulate.
Desi teremenul legal este de 30 de zile, au trecut cca. 80 de zile, judecatoarea, nu redacteaza si nu imi comunica faptul ca Hoatararea a ramas definitiva.
Intrebarea mea este: la ce institutie trebuie sa solicit respectarea prevederilor art. 426, alin, 5, din C.P.C, avand in vedere, ca acesta nu este respectat de judecatoarea respectiva.
Multumesc.