avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen pt.comunicare a hotaririlor tribunalaluiPe 6 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen pt.comunicare a hotaririlor tribunalaluiPe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea ...

Buna ziua! Pe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea pensiei.Cu tate ca au trecut 3 luni inca nu am primitici hotararea, nici n-am fost instiintata doaca Casa de pensii a facut apel. La curtea de apel dosarul apare pe fond, dar hotararea inca nu se poate descarca. Cum pot afla ce se intampla? Daca au trecut cele 30 de zile pt. apel si nu s-a facut apel, pt tribunal exista termen pana in care trebuie sa comunice hotararea definitiva partior? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 11:02, 8 Septembrie 2024
Potrivit art. 426 alin. (5) Cod procedura civila ,,Hotărârea se redactează şi semnează în termen de cel mult 30 de zile de la data pronunţării, urmând ca, în cazuri temeinic motivate, acest termen să fie prelungit cu câte 30 de zile, de cel mult două ori. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.

(6) Hotărârea se va întocmi în două exemplare originale, dintre care unul se ataşează la dosarul cauzei, iar celălalt se va depune spre conservare la dosarul de hotărâri al instanţei."

Comunicarea hotărârii

Art. 427. Cod procedura civila
(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
Multumesc! Daca ma prezint la tribunal am dreptul sa imi consult dosarul?
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2024
emese62, utilizator
În realitate termenul de motivare al hotărârilor este mult mai mare (3,4 luni )era un termen decent dar într un procent covârșitor acest termen este cu mult depășit.Textul indicat de colega este doar orientativ pt magistrați din cauza a n factori volum de munca,nr redus magistrați și personal auxiliar etcetc.
Da, din pacate asta e realitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza sa se intoarca un dosar de la curtea de apel bucuresti la judecatorie? Mihaitzu Mihaitzu Pe scurt ,sa nu plictisim,apelul a fost respins ca fiind nefondat in data de 10.09.2015 si nici pana acum nu s-a trimis inapoi la judecatorie ! De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Termen comunicare hotarare judecatoreasca iulia pastrama iulia pastrama In cat timp se comunica in scris o hotarare judecatoreasca in cazul unui divort? Unde este stipulat termenul legal, va rog sa-mi indicati ... (vezi toată discuția)