avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen motivare decizie tribunal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen motivare decizie tribunal

Motivare decizie

Mama mea are un proces de granituire de vreo cinci ani. Am ajuns la apel, tribunalul a dat hotararea in 13 decembrie prin care a anulat hotararea primei instante si a granituirii. Din decembrie asteptam motivarea hotararii ca sa putem face apel. As dori sa stiu daca tribunalul are un termen in care trebuie facuta motivarea si ce se poate face ca tribunalul sa fie obligat sa faca motivarea? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 07:46, 19 Februarie 2025
Potrivit art. 426 alin. (5) din Codul de procedura civila, " Hotararea se redacteaza si semneaza in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii, urmand ca, in cazuri temeinic motivate, acest termen sa fie prelungit cu cate 30 de zile, de cel mult doua ori”.
Dupa ce s-a prelungit de doua ori dupa cum prevede legea, se poate face ceva, o plangere, anularea deciziei, etc.?
Termenele sunt pur orientative,de recomandare.In realitate 3,4 luni era un termen decent raportat la actualele condiții,dar de multe ori acest termen este depășit cu mult.Puteti face cereri urgentare,memoriu la conducerea instantei,uza de procedura privind tergiversarea cauzei dar asta nu înseamnă că o să se și urgenteze..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pt.comunicare a hotaririlor tribunalaluipe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea ... emese62 emese62 Buna ziua! Pe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea pensiei.Cu tate ca au trecut 3 luni inca nu am primitici hotararea, nici n-am fost ... (vezi toată discuția)
Termen motivare hotărâre judecătorească care este termenul ... maiincolo maiincolo Termen motivare hotărâre judecătorească Care este termenul legal pentru motivarea hotărârii judecătorești? Unde pot reclama întârzierea? (vezi toată discuția)