avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... concediu medical?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

concediu medical?

am nevoie de concediu medical iar doctorul mi-a cerut o adeverinta cu zilele de cm pe ultimele 12 luni, dar eu lucrez la aceasta firma de doar 7 luni. pot lua o adeverinta de la I.T.M. sau C.A.S pt restul de 5 luni de zile de cm?
sau cum pot dovedi ca nu am avut nici o zi de concediu medical pe ultimele 12 luni?
Cel mai recent răspuns: corina-iuliana , utilizator 19:37, 31 Octombrie 2016
Puteti solicita adeverinta de la fostul loc de munca sau de la ITM conform mentiunilor din REVISAL pentru perioada anterioara celor 7 luni si pentru aceste 7 luni de la actuala firma.
De la ITM , nu aveti cum sa obtineti asa ceva , intrucat in REVISAL suspendarea c.i.m. pentru incapacitate temporara de munca nu se opereaza.

Extrasul de REVISAL de la ITM se obtine numai in anumite situatii (art.8 alin.6 din HG 500/2011).

Plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate au obligaţia să elibereze asiguratului adeverinţe din care să rezulte numărul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, în vederea acordării certificatelor de concediu medical, conform modelului prevăzut in anexa nr. 19, conform Ordinului CNAS nr. 8/2016, în vigoare din 20 ianuarie 2016.

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine o adeverinta cu stagiul de cotizare Laaurica Laaurica Unde trebuie sa merg sa o eliberez pe loc aceasta adeverinta pt. Concediu medical (vezi toată discuția)
Zile c.m. accident de muncă EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Am eu întrebare legată de întocmirea adeverinței pentru medic dacă se menționează și zilele de concediu medical de accident de muncă. ... (vezi toată discuția)
Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat khrik_1977 khrik_1977 buna ziua. am si eu o problema. sunt insarcinata in 7 luni si din cauza unor probleme medicale mi s-a recomandat concediu medical. pt acesta imi este necesara ... (vezi toată discuția)