avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta prin care se atesta statutul de asigurat

buna ziua. am si eu o problema. sunt insarcinata in 7 luni si din cauza unor probleme medicale mi s-a recomandat concediu medical. pt acesta imi este necesara o adeverinta de la angajator in care sa se specifice si cate zile de concediu medical am avut in ultimile 12 luni. firma mi-a eliberat o adeverinta simpla prin care spune ca mi s-au platit contributiile la sanatate. i-am rugat sa-mi elibereze alta in care sa specifice si zilele de CM din ultimile 12 luni iar acestia ma duc cu vorba de vreo saptamana. doctorul ma grabeste cu adeverinta ca sa-mi elibereze certificatul iar eu n-am de unde sa-i dau. pot in vreun fel sa-i grabesc.? au dreptul sa nu-mi elibereze o alta adeverinta ? casa de asigurari de sanatate nu are o evidenta cu CM ale asiguratilor pt a putea lua o adeverinta de la ei? n-as vrea sa par paranoica dar am impresia ca firma mi-ar pune bete in roate pt ca i-am anuntat ca sunt insarcinata, mi-am luat si CM si acum ii las cu ochii in soare. mentionez ca sediul firmei este in alt oras.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:23, 28 Iulie 2011
1. Din Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 38. - (1) Plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate au obligaţia sã elibereze asiguratului adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã avute în ultimele 12 luni, în vederea acordãrii certificatelor de concediu medical.
...
2. Din pacate nu se prevede si o sanctiune in cazul neindeplinirii acestei obligatii.
3. Luati legatura cu ITM si cu CJAS sa va ajute sa primiti adeverinta.
4. Amenintati pe angajator ca il veti da in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical din prima luna de angajare GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna dimineata! Am fost 2 ani in CCC apoi am stat 33 de zile in fara plata si apoi am inceput iar serviciul. Am beneficiat din prima zi de intoarcere la ... (vezi toată discuția)
Contestatie privind eliberarea nejustificata a c.m. ContSters146823 ContSters146823 In conformitate cu art.88 din ordinul CNAS nr. 60/32/2006 de aplicare a OUG 158/2005, institutia unde lucrez a contestat la CJAS modul de eliberare a unui ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - ce perioada se trece in adeverinta? DiaD DiaD Daca am un angajat care are concediu medical incepand din 01.11.11 pana in 30.11.11 si ulterior, imi solicita o adeverinta in care trebuie sa specific zilele ... (vezi toată discuția)