avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical din prima luna de angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical din prima luna de angajare

Buna dimineata! Am fost 2 ani in CCC apoi am stat 33 de zile in fara plata si apoi am inceput iar serviciul. Am beneficiat din prima zi de intoarcere la serviciu de concediu medical (sunt insarcinata si am sarcina cu risc-din cauza starii de sanatate nu m am putut reintoarce la serviciu). Este corect?
(eu am cele 6 luni obligatorii din ultimele 12 necesare acordarii CM constituite din CCC iar la medic m am prezentat cu adeverinta de salariat de la serviciu)
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2020
GeorgianaGeorgiana2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: GeorgianaGeorgiana2019 , utilizator 07:14, 10 Septembrie 2020
Potrivit legislatiei, pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, o persoana trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
a) să îndeplinească stagiul minim de cotizare prevăzut de lege;
b) să prezinte adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A.

In speta, daca au fost indeplinite aceste conditii, concediulmedical se poate acorda si din prima zi de intoarcere la serviciu .
Multumesc din suflet! Da acestea au fost indeplinite. Am lunile de stagiu constituite din CCC si angajatorul mi a eliberat acea adeverinta cu numarul de zile de CM din ultimele 12 si am dus o la medic cand am primit CM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical AlinaMaxim AlinaMaxim Am si eu o intrebare referitorla ordonanta 36/14/04/2010la art.3.1\" Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate,persoanele ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala rusualexandra rusualexandra Eu pana acum am eliberat adeverinte pt medic cu zilele de cm in ultimele 12 luni, inclusiv cu zilele cm urgenta medico chirurgicala si boli infectocontagioase. ... (vezi toată discuția)