este vorba de o societate comerciala cu sediul social in bucuresti.aceasta societate are 2 puncte de lucru intr-o localitate din tara.
-unul dintre salariati are cim deschis pe un punct de lucru ,8 ore/zi
intrebare : este corect sa-i deschid un nou contract cu 4 ore/zi pe celalalt punct de lucru sau se face un act aditional la contractul existent(salariatul va avea aceasi functie ca in contractul cu 8 ore/zi);fiind vorba de acelasi angajator .....
1. Codul muncii nu interzice incheierea mai multor CIM la acelasi angajator.
2. Este bine ca suma orelor din toate CIM la acelasi angajator sa nu depaseasca 12 ore pe zi. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 131. - (1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
Punctul de lucru nu are personalitate juridica deci e vorba de acelasi angajator.
Este advarat ca nu se interzice a avea 2 contracte la acelasi angajtor, dar exista riscul ca aceasa situatie sa fie interpretata ca o gaselnita pentru a "exploata " angajatul cu un program de lucru care sa depaseasac cele maxim 8 ore suplimentare pe saptamana..
Exisat posibilitatea de a face act aditional pentru cumul de functii, dar timpul maxim de lucru trebuie respectat.
Stii grace, recent am discutat cu un consilier juridic de la Directia Muncii referitor la faptul daca se pot depasi cele 40 de ora de munca pe saptamana.....se pare ca ar fi niste "portite" care sa-ti permita sa faci acest lucru....si chiar sunt multe persoane care o fac ....desi sincera sa fiu mie personal cred imi "scapa " ceva....