avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare!!

este vorba de o societate comerciala cu sediul social in bucuresti.aceasta societate are 2 puncte de lucru intr-o localitate din tara.
-unul dintre salariati are cim deschis pe un punct de lucru ,8 ore/zi
intrebare : este corect sa-i deschid un nou contract cu 4 ore/zi pe celalalt punct de lucru sau se face un act aditional la contractul existent(salariatul va avea aceasi functie ca in contractul cu 8 ore/zi);fiind vorba de acelasi angajator .....
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:43, 28 August 2009
I se poate face inca un cim cu 4 ore/zi pe un alt punct de lucru. Poate avea mai multe contracte de munca la acelasi angajator.
Nu poate avea 2 contracte la acelasi angajator
I se intocmeste Act aditional si se modifica Pct. "E. Atributiile postului"
1. Codul muncii nu interzice incheierea mai multor CIM la acelasi angajator.
2. Este bine ca suma orelor din toate CIM la acelasi angajator sa nu depaseasca 12 ore pe zi. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 131. - (1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
Punctul de lucru nu are personalitate juridica deci e vorba de acelasi angajator.
Este advarat ca nu se interzice a avea 2 contracte la acelasi angajtor, dar exista riscul ca aceasa situatie sa fie interpretata ca o gaselnita pentru a "exploata " angajatul cu un program de lucru care sa depaseasac cele maxim 8 ore suplimentare pe saptamana..

Exisat posibilitatea de a face act aditional pentru cumul de functii, dar timpul maxim de lucru trebuie respectat.
Stii grace, recent am discutat cu un consilier juridic de la Directia Muncii referitor la faptul daca se pot depasi cele 40 de ora de munca pe saptamana.....se pare ca ar fi niste "portite" care sa-ti permita sa faci acest lucru....si chiar sunt multe persoane care o fac ....desi sincera sa fiu mie personal cred imi "scapa " ceva....
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
maria1504, utilizator

Alte discuții în legătură

Job full time+part time la firme diferite foxyz foxyz Buna ziua, Sunt angajat al unei companii farmaceutice din Romania si doresc sa mi schimb programul de lucru in cadrul companiei pentru a-mi lua un job ... (vezi toată discuția)
Inscriere carnet de munca nep nep buna ziua, ma confrut cu urmatoarea problema: este vorba de un srl cu doua puncte de lucru(farmacii) pentru o salariata am deschis un cim cu 8 ore ,pe ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim avebiba avebiba Ce elemente trebuie sa contina obligatoriu un act aditional pt. modificarea cim de la 8 ore la 4 ore? (vezi toată discuția)