avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare în Italia pentru ucidere din culpă - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare în Italia pentru ucidere din culpă - accident rutier

Bună ziua! Dacă ai fost condamnat cu suspendare în Italia pentru ucidere din culpă (în urma unui accident de circulație), care ar fi urmările în România? Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ancadragan , utilizator 12:14, 29 Octombrie 2016
La ce urmări va referiți?
Dacă este posibil să se pedepsească fapta și în România (în sensul că dacă legea prevede o pedeapsă mai aspră în țară decât cea din Italia să se aplice legea din România).
Nu va poate condamna și în România.
Mulțumesc! Prin urmare, singurele urmări în țară ar trebui să fie suspendarea permisului și înscrierea faptei in cazier?
Urmările în România sunt aceleași ca și în cazul unei condamnări primită în România, atât cu privire la starea de recidivă (vezi art.41, alin.3, c.pen.), cât și cu privire la cazierul judiciar (vezi art.9, lit.d, L.290/2004).

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitiv sentinta ady_deva ady_deva Condamnă pe inculpatul la: -6 luni închisoare ......., cu aplic. art.320/1 C.p.p. şi cu aplic. art.74,76 lit.d C.p.Privează pe inculpat de exerciţiul ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima electrosystem electrosystem Un prieten angajat sofer la o firma de distributie medicamente a accidentat mortal (in timpul programului) o batrana pe o trecere de pietoni semnalizata ... (vezi toată discuția)