Daca in contract este stipulat ca,,in cazul in care, din vina sa exclusiva, executantul nu -si indeplineste obligatiile asumate prin prezentul contract, atunci achizitorul este indreptatit a deduce din pretul contractului , ca penalitati, o suma echivalenta cu 0,1% pe zi din pretul contractului pentru fiecare zi de intarziere.''
Executarea lucrarii s-a intins pe o perioada de 3 ani, incheindu-se diverse acte aditionale.In anul 2009 s-a depasit termenul de executie cu 20 zile .
Conform contractului trebuie sa ii luam penalitati de 0,1% din valoarea contractului desi valoarea lucrarilor intarziate este mult mai mica.
Ce se poate face?
Daca sunteti multumiti de lucrarile executate, chiar daca au fost mici intarzieri, nu este obligatoriu sa luati penalitatile, chiar daca sunt trecute in contract.
Daca doriti insa sa va folositi de aceste prevederi, puteti sa-i "fluturati" contractul in fata executantului si sa nu mai platiti lucrarile intarziate.
daca la o lucrare de 3 ani a intarziat doar 30 de zile, cred ca intarzierea poate fi justificata (intemperii, conditii de livrare marfa, canicula, etc). E o intarziere de bun simt si daca sunteti multumit de ce ati primit, moral e corect sa nu-l árdeti'. Parerea mea. Poate o sa aveti nevoie de o interventie in perioada de garantie... opc-ul e un baubau de care doar firmele mici si corporatiile se tem. Eu tuturor le spun mereu: cu duhul blandetii.
Calcul penalitati
caprice
Buna ziua, daca intr-un contract de executie lucrari constructie sunt stipulate penalitati de 0,1 % /zi de intarziere in caz de neplata la timp, cum se ... (vezi toată discuția)