avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati la contract de lucrari
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati la contract de lucrari

Daca in contract este stipulat ca,,in cazul in care, din vina sa exclusiva, executantul nu -si indeplineste obligatiile asumate prin prezentul contract, atunci achizitorul este indreptatit a deduce din pretul contractului , ca penalitati, o suma echivalenta cu 0,1% pe zi din pretul contractului pentru fiecare zi de intarziere.''
Executarea lucrarii s-a intins pe o perioada de 3 ani, incheindu-se diverse acte aditionale.In anul 2009 s-a depasit termenul de executie cu 20 zile .
Conform contractului trebuie sa ii luam penalitati de 0,1% din valoarea contractului desi valoarea lucrarilor intarziate este mult mai mica.
Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Nafets , utilizator 23:55, 28 August 2009
Daca sunteti multumiti de lucrarile executate, chiar daca au fost mici intarzieri, nu este obligatoriu sa luati penalitatile, chiar daca sunt trecute in contract.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Iulian MANEA, Contabil
Daca doriti insa sa va folositi de aceste prevederi, puteti sa-i "fluturati" contractul in fata executantului si sa nu mai platiti lucrarile intarziate.
daca la o lucrare de 3 ani a intarziat doar 30 de zile, cred ca intarzierea poate fi justificata (intemperii, conditii de livrare marfa, canicula, etc). E o intarziere de bun simt si daca sunteti multumit de ce ati primit, moral e corect sa nu-l árdeti'. Parerea mea. Poate o sa aveti nevoie de o interventie in perioada de garantie... opc-ul e un baubau de care doar firmele mici si corporatiile se tem. Eu tuturor le spun mereu: cu duhul blandetii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati caprice caprice Buna ziua, daca intr-un contract de executie lucrari constructie sunt stipulate penalitati de 0,1 % /zi de intarziere in caz de neplata la timp, cum se ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta corinamar corinamar buna seara, firma mea produce material de constructii am si un contract insa s-a comandat mai mult decat in contract, pe baza de comanda lucrarea s-a ... (vezi toată discuția)
Returnare sume - marfa neconforma ContSters229751 ContSters229751 Daca intre 2 parti s-a incheiat un contract de furnizare produse iar furnizorul a livrat o marfa care ulterior s-a dovedit a fi neconforma poate achizitorul sa ... (vezi toată discuția)