avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creanta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creanta

buna seara,
firma mea produce material de constructii
am si un contract insa s-a comandat mai mult decat in contract, pe baza de comanda
lucrarea s-a terminat
in contract nu am clauza de incetare si nici termene de livrare. Se face doar referire la un grafic de livrari care nu s-a mai facut niciodata, acestea facandu-se pe comenzile lor.
Acum exista o creanta foarte mare pe care as vrea sa mi-o recuperez.
Ei imi spun ca am intarziat cu livrarile si ca penalitatile de intarziere sunt mai mari decat datoria lor
Ba mai zic si ca a trebuit sa mai cumpere si din alte parte ca eu nu le-am onorat comenzile la timp
Eu inteleg ca daca nu exita termen sunt si acum in contract, nu?
Gresesc?
Cel mai recent răspuns: corinamar , utilizator 23:02, 2 Iulie 2009
Daca va da in judecata vor trebui sa depuna modul de calcul al penalitatilor-conform indicelui de inflatie al B.N.R.. Asa se calculeaza ,daca nu ati trecut clauza penala de 0,5% .Pana la judecata o sa va cheme la conciliere - puteti face fie o compensare ,fie platiti macar o parte din bani.In instanta puteti cere termen pentru solutionarea pe cala amiabila a litigiului.
Deci aveti un contract pentru livrare , beton , sa zicem, in care ati stipulat ca livrarea se face la comanda.
In contractul asta ati prevazut clauze prin care partile sunt sanctionate cu penalitati pentru neindeplinirea la termen a obligatiilor?
V-a notificat vreodata beneficiarul ca ati intarziat executarea comenzilor?.
Dar tehnic e posibil in materie de beton, sa zicem,sa nu-l livrezi la termen?
Potrivit codului comercial, comanda urmmata de executare constituie contract.
Daca , dupa expirarea contractului, clientul a comandat si dvs, ati executat comanda, avem de-a face cu un contract, pe care dvs. il probati cu inscrisurile prevazute de codul comercial
nu exista termene
in contract scrie livrarea se va face conform graficului dar graficul nu a fost facut niciodata
comenzile lor nu au termene
ei au datorie ca n-au platit marfa
eu am intarziat dar daca nu era niciun termen de unde sa stiu ...
eu vreau sa-mi recuperez creanta! marfa livrata, facturata, acceptata si folosita!
nu exista niciun termen final...
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
corinamar, utilizator
ralucastefan2007 a scris:

Daca va da in judecata vor trebui sa depuna modul de calcul al penalitatilor-conform indicelui de inflatie al B.N.R.. Asa se calculeaza ,daca nu ati trecut clauza penala de 0,5% .Pana la judecata o sa va cheme la conciliere - puteti face fie o compensare ,fie platiti macar o parte din bani.In instanta puteti cere termen pentru solutionarea pe cala amiabila a litigiului.

De unde chestia cu 0,5%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem un magazin online si se intampla sa avem clienti ... Ymadalona Ymadalona Buna ziua! Avem un magazin online si se intampla sa avem clienti care plaseaza comenzi cu metoda de plata la livrare, insa in momentul in care se incearca ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de vanzare cumparare produse paul_2008 paul_2008 Ma confrunt cu o mare dilema. Va rog dati-mi cateva sfaturi: - societatea comerciala la care lucrez a incheiat un contract de vanzare cumparare produse cu o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata miruna.c miruna.c vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare ar trebui sa ... (vezi toată discuția)