avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor anticariat
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor anticariat

Buna ziua am si eu o intrebare daca o carte a tatalui meu se vinde prin anticariate se poate cere despagubiri pentru dreptul de autor?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
slivneanu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 04:36, 2 Noiembrie 2016
Buna ziua,
DA, daca tatal dumneavoastra a scris-o.
Da , e scrisa de tatal meu .
Deci trebuie sa actionez anticariatul in instanta sau sa discut amiabil cu aceasta firma?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Prima data discutati amiabil cu acesta firma.

Apoi actionati in instanta... poate se va dovedi ulterior ca nici nu trebuie sa mai cheltuiti bani cu o actiune in instanta.

Posibil sa rezolvati problema pe cale amiabila.
Dar normal nu doar editura iti da drepturi de autor sau si anticariatul?Eu nu ma pricep si doresc sa stiu ca sa nu imi zica de la anticariat ca dansii au cumparat cartea de la o persoana privata ,cum se face de obicei.
va multumesc anticipat pentru raspuns.
Dar normal nu doar editura iti da drepturi de autor

Da, editorul plateste drepturile de autor.
Contractul de editare
Art. 48.
1) Prin contractul de editare, titularul dreptului de autor cedeaza editorului, in schimbul unei remuneratii, dreptul de a reproduce si de a distribui opera.

[ link extern ]

ln opinia mea puteti sa va valorificati dreptul mostenit doar daca volumul a fost publicat dupa ce a decedat tatal.

Alte discuții în legătură

Referitor la vanzari de carte ca autor si persoana fizica. sintem ... jb2016 jb2016 Referitor la Vanzari de carte ca autor si persoana fizica. Sintem doi autori de carte tehnica, pe care le-am aditat, tiparit si platit la Edituri ... (vezi toată discuția)
Statut persoana fizica cu activitate independenta crisandr crisandr Buna ziua tuturor! Am intrat intr-un impas in sensul ca doresc sa-mi dau drumul la o afacere care consta din a-mi edita singur cartile si a le vinde in format ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru romanul aflat in librarii bianca_17 bianca_17 Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în cazul unei probleme foarte delicate pe care nu ştiu să o gestionez. Sunt minoră şi am publicat un roman, însă ... (vezi toată discuția)