avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta impusă de conducerea asociației de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta impusă de conducerea asociației de proprietari

Este corect si legal să i fie impus unui proprietar penalitate pentru o sumă de bani reprezentând diferenta majorare fond de rulment deși nu este restanțier iar peste 50% din proprietari au restante majore la intretinere ??!! Legea nu prevede expres decât penalitate la cheltuielile comune asociației de proprietari această neincluzand fondul de rulment care în fapt aparține fiecărui proprietar ! Art 30 alin1 lit j ! Aceasta a fost motivația penalizări diferentei calculate aferent apart meu! Este necesar OBLIGATORIU si pv al adunării generale?! Sau aceste penalități pot fi impuse fără această procedură exclusiv de președinte sau comitet! Va mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 12:14, 31 Octombrie 2016
e un razboi al nervilor.
Fondul de rulment neplatit este o datorie si asociatia poate impune penalizari asupra oricarei datorii.

Daca 100% dintre locatari ar gandi ca dumneavostra asociatia s-ar prabusi.

Sugestie: injurati in gand, platiti si ati scapat de un mini-razboi.
Daca va plac razboaiele, nu-i lasati...
Conform disp art 49 din L nr 230/2007 asociatia de proprietari are dreptul sa aplice penalitati pentru orice suma cu titlu de restanta
Aplicarea penalitatilor nu este conditionata de natura debitului
Decat razboi, fie el si mini-, zic sa recititi cu mai multa atentie legea 230/2007 si sigur veti gasi scris clar ca si fondul de rulment se supune aceluiasi regim de penalizari ca si cotele de intretinere sau fondul de reparatii sau orice alta suma stabilita in AG....
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata.
.............

este vorba de ...cu titlu de restanta...fondul e rulment este o investitie care ajuta sa nu intri in penalizari cu furnizorii..
Asociatiile nu au statut de banci care sa imprumute proprietarii si sa incaseze penalizari.
Penalizarile sunt doar acelea puse de furnizori pt neplata facturilor

Alte discuții în legătură

Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)
Se pot aplica penalizari pentru neplata la timp a fondurilor de rulment si de reparatii? sorinstanciu sorinstanciu Este posibil sa se discutat mai demult pe acest forum, imi cer scuze daca este asa si nu am dat o cautare initial, insa vin in fata dumneavoastra cu o ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)