Ce pot să primesc ptr abuz in serviciu si fals intelectual in conditiile in care am fost instigat sa fac abuz in serviciu si fals intelectual în speță am întocmit 2 pv de contravenție în loc de o infracțiune mentionez ca nu sunt pagube si nu am luat foloase necuvenite. In 13 decembrie sunt pe camera preliminară si am recunoscut atat eu cat si superior care ma instigat sa fac abuz in serviciu si fals intelectual. Astept un raspuns daca se poate sa stiu la ce ma pot astepta.
Amenda nu este prevazuta ca pedeapsa pentru cele doua infractiuni, ci doar inchisoarea, pentru Abuzul în serviciu, de la 2 la 7 ani si pentru Falsul intelectual, de la unu la 5 ani.
Am inteles din punct de vedere al NCP dar de ce procurorul, cand am cerut amânarea aplicați pedepsei mi-a spus ca nu e cazul la mine , (sa fiu mai explicit : am fost sunat de un superior sa fac in loc de o infracțiune 2 contravenți iar procurorul isi doreste mult sa il prindă pe superior deoarece telefonul lui era pus sub urmarire si uite asa ma aflu intro ipostaza proasta dar ce pot spune ca nu exista paguba pentru ca valoare ca ii face am infracțiune sau contravenție este acelasi eu am picat ca am facut 1 pv pe o persoana care nu a fost prinsă la furat).Procurorul mia mai spus ca poate un judecător imi va da munca in folosul comunității sa altceva sa nu fie grav sa imi afecteze locul de munca.
Sunt doua chestiuni de interes in discutie si anume, pe de-o parte conditiile Amanarii aplicarii pedepsei (institutie de drept penal nou introdusa odata cu Ncp), prin care se stipuleaza ca "Nu se poate dispune amânarea aplicării pedepsei dacă pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este de 7 ani sau mai mare ..." si pe de alta parte Aplicarea legii penale mai favorabile, daca fapta este savarsita inainte de intrarea in vigoare a Ncp, si probabil ca la acest aspect s-a referit procurorul.
De exemplu ar putea judecătorul sa imi dea avertisment pentru o fapta , in conditiile in care sunt la prima abatere cazier curat si faptul ca daca mia da ceva sa imi apara in cazier miar putea afecta locul de munca ?
Dosar penal
adrian6969
Imi puteti spune cei care sunteti in cunostinta de cauza de ce masuri dispune procurorul in afara de trimiterea in instanta pentru conducere fara permis? sunt ... (vezi toată discuția)