avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea domiciliului, plangere din strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea domiciliului, plangere din strainatate

Buna Seara! Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema:

2 vecini din curtea alaturata au intrat pe proprietatea mea (pentru a prinde pasarile lor intrate la mine) eu fiind plecat de acasa, au desfacut poarta care era legata cu o sarma, si-au prins pasarile si au plecat. Fapta este surprinsa pe sistemul de supraveghere video, nu se vede foarte clar fata persoanelor dar se vede clar cum ies de la dansii din curte si intra la mine. Am asteptat cateva zile sa vad daca vin la mine sa imi spuna , vazand ca tac le-am spus eu si nu au recunoscut. Am trecut peste insa acum aceiasi vecini imi creeaza multe alte probleme .

Intrebare: Mai pot face plangere penala impotriva lor din Marea Britanie fiind reprezentat de un avocat fara sa merg acasa, si ce pot pati dansii in cazul in care s-ar incepe urmarirea penala? S-a intamplat in jur de 20 August.

Va multumesc
Puteți face plângere dar acea plângere trebuie semnată de dvs, avocatul având posibilitatea de depunere a plângerii.
Va multumesc pentru raspuns. Credeti ca vor fi pedepsiti sau fapta nu reprezinta un pericol social?
Concentrati-va pe alte probleme pe care vi le fac acum, nu cred ca e violare de domiciliu, oamenii au intrat sa isi ia bunul lor, nu cred ca vor fi pedepsiti pt asta, iar plangerea dvs va va tensiona si mai rau relatiile dintre dvs ca vecini.
Oricum, plangerea trebuia depusa in termen de 3 luni de cand ati descoperit.
Chiar daca ati fi depus plangerea in timp util, nu ar fi dus la rezultatul scontat de dvs.

Sa depuneti plangere pentru ca si-au prins pasarile in curte la dvs. este ca si cum ati face plangere penala la un copil care a sarit gardul sa intre la dvs. in curte ca sa isi ia mingea care a sarit peste gard.

Eu zic sa va vedeti de treaba.

Daca au stricat ceva la poarta puteti sa le spuneti sa repare.
adisan a scris:

Puteți face plângere dar acea plângere trebuie semnată de dvs, avocatul având posibilitatea de depunere a plângerii.

Ma faceti si pe mine sa inteleg de ce nu poate sa semneze avocatul angajat plangerea?
@bogdan marin:
Aveti 3 luni din ziua în care ati aflat despre săvârşirea faptei sa depuneti plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu o problema. am niste vecini nesimtiti, ... Cristian-Emanuel Cristian-Emanuel Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am niste vecini nesimtiti, care in loc sa le faca pasarilor tarc acoperit, ridica gardul de sarma dintre curtea lor si ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere ? Jessyaliy Jessyaliy . Nu imi permit un avocat. Am un teren unde am dus cativa caini salvați de pe strada si un labrador black Retriever . Terenul este format din 3 parcele si ... (vezi toată discuția)
Invadare de propietate. adryanos91 adryanos91 Am si eu o problema cu o persoana X care este vecin cu mine la 3 propietati distanta. In urma cu cateva zile un caine mi-a invadat propietatea si mi-a atacat ... (vezi toată discuția)