avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de putere ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de putere ?

. Nu imi permit un avocat. Am un teren unde am dus cativa caini salvați de pe strada si un labrador black Retriever . Terenul este format din 3 parcele si are 5000 mp , a fost cumparat acum aproape 10 ani. Ideea este ca oamenii au venit si au abandonat alti caini pentru ca au vazut ca ma îngrijesc de ai mei . Acei caini s-au înmulțit , eu nu am avut cum sa ii prind sa ii pot steriliza . Recent tot cei care au abandonat cainii acolo, au depus plângere la primărie ca “eu” detin prea multi caini . Menționez ca eu am 5 caini , iar ce este in afara Curții sunt peste 15 caini . Au fost mai multi insa i-au otravit in timp.
Saptamana trecuta in data de 11 fix dupa ce le-am dus eu mancare câinilor , au venit cei de la ecarisaj însoțiți de o “reprezentanta” a primăriei (care este ruda cu vecinii de acolo ) , au sarit gardul , si au deschis o poarta anexa dintre trenuri , apoi au intrat in curte si mi-au luat black Retriever-ul si alti 3 caini. Insa haita din exteriorul Curții este tot acolo.
Ce proceduri pot lua in aceasta situatie ? Am un filmulet cu poarta inchisa cu o sarma prin exterior si cu iarba răvășită dar mai mult nu am . Mi s-a spus ca nu pot depune plângere pentru ca nu pot demonstra legal ca au Intrat in curte .
Este a treia oara cand mi-au intrat in curte si au luat cainii mei .
Am inteles ca risc sa platesc o amenda de 5000 lei pentru abandon (doar pentru ca nu pot demonstra ca ei au intrat in curte ) sau sa platesc taxa pe zi pentru cazarea câinilor in adapost . Oricum ar fi tot trebuie sa platesc , ceea ce mi se pare stupid .
Stiu sigur ca acei caini nu ieșeau afara din curte pentru ca nu aveau pe unde , din contra , cei din exterior intrau inauntru pentru mai multa mancare . (Ceea ce intra, nu putea iesii) .
Poarta aceea anexa , nu putea fi deschisa decat din interiorul Curții . Oricum ar fi fost ca sa ajunga la poarta tot pe terenul meu au intrat ca sa o deschida.
Nu stiu cum sa procedez. Ei spun ca au ca martor o vecina care mi-a vazut cainii pe afara , insa acea vecina este fix persoana care a depus plângere .
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2022
Jessyaliy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jessyaliy , utilizator 02:55, 15 Mai 2022
Va rog sa imi spuneti ce sa fac … ca nu mai am idei … ma stresează atat de tare incat nici nu pot sa dorm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Mizerie mare Costica33 Costica33 Mizerie mare pe spatiul comun Locuiim intr-un bloc nou proprietate privata cu toate spatiile din jur. Avem doi vecini care arunca gunoaie si mincare gatita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)