avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire bunuri proprii dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire bunuri proprii dupa deces

Are vreun drept sotul supravietuitor asupra unui bun propriu inainte de casatorie al surorii mele ,dupa deces?Este vorba de casa parintilor nostri decedati -nu s-a facut succesiunea iar ei nu au copii.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:50, 31 Octombrie 2016
Sotul supravietuitor dobandeste o cota parte in calitate de mostenitor legal in concurs cu colateralii (frati/surori) din ceea ce i-a revenit surorii decedate in urma succesiunii parintilor. Faptul ca nu este bun comun are relevanta doar sub aspectul masei succesorale a surorii. Daca ar fi fost bun comun doar 50% din imobil ar fi intrat in masa succesorala impartindu-se ca mai sus, restul ar fi apartinut sotului supravituitor.
Insa este necesara dezbaterea succesiunii parintilor anterior/concomitent cu dezbaterea succesiunii surorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Mai intaii,a decedat sora mea,apoi sotul acesteia . N-au avut copii si nu a lasat,prin testament,niciunei persoane,averea lor. Ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. de curând sora mea a murit. ea a fost căsătorită ... Marialuiza27 Marialuiza27 Buna ziua. De curând Sora mea a murit. Ea a fost căsătorită dar nu a avut copii. Soțul ei fiind mai mic cu 10 ani ..ea a decis sa ii facă testament sa ... (vezi toată discuția)