avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum pot iesi din banca de date rau platnici
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum pot iesi din banca de date rau platnici

Am avut un card de cumparturi la raifazen cu suma de 1800lei din cauza unor neintelegeri cu banca in privinta dobanzi la un mo.ent dat nu l am mai achitat iar banca la dat mai departe laTop factori unde mentio ez ca l am achitat integral conform angajamentului fara nici o intarziere .Va rog sa .a ajutati sa mi spuneti cum sa procedez sa ies din lista de rau platnici va multu.esc din suflet.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 09:41, 1 Noiembrie 2016
Buna ziua!
Banuiesc ca prin "lista de rau platnici" va referiti la sistemul Biroului de Credite. Daca ati ajuns sa discutati cu un mandatar imputernicit de banca in recuperarea debitelor restante (Top Factoring, din cele ce-ati spus dumneavoatra), inseamna ca, la acel moment, datele negative (restantele, exigibilitatea creditului) fusesera deja raportate la Biroul de Credite.
Faptul ca, ulterior, ati stabilit un angajament de plata cu firma mandatata sa recupereze creantele in numele si pe seama bancii si ca ati respectat acel angajament, nu mai are relevanta pentru inscrierile in discutie.
Ce mai puteti incerca in acest moment este sa verificati daca banca a efectuat respectivele inscrieri cu respectarea prevederilor Deciziei ANSPDCP 105/2007 (gasiti Decizia pe site-ul dataprotection.ro ). Daca gasiti nereguli (de exemplu, nerespectarea de catre banca a termenului de informare prealabila de 15 zile), banca va fi obligata sa stearga inscrierile efectuate cu nerespectarea prevederilor legale aplicabile.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biroul de credit...... maryan27 maryan27 Am avut intarzieri la achitarea unor credite catre banca/banci prin anul 2008-2009. In anul respectiv mi-am achitat toate creditele in avans de la toate ... (vezi toată discuția)
Datorie neachitata Alynamycina Alynamycina buna seara in urma cu ani buni in anul 2008 am avut o datorie la o banca...nu a fost platita si am inceput sa primesc telefoane de recuperare datorie. ... (vezi toată discuția)
Rate achitate la zi, banca le vede restante, raportare in biroul credite distroe distroe Buna ziua. Avem un credit de nevoi personale fara ipoteca, in euro, la care am achitat rata luna de luna fara intarzieri mai mari de cateva zile. La una din ... (vezi toată discuția)