avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venit suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venit suplimentar

Buna ziua.
Sunt insarcinata in 5 saptamani si as vrea sa imi suplimentez veniturile pentru a a creste viitoare indemnizatie din perioada de CIC.
Sora mea are o firma si este dispusa sa ma ajute.
In afara de situatia de angajare la ea la firma si sa imi platesc eu toate contributiile, situatie care nu m-ar avantaja (am deja dreptul la CIC, pentru ca am un loc de munca).
Care ar fi situatia legala prin care as putea sa am un venit suplimentar prin firma sorei mele fara sa fie prea mare bataia de cap si nici cheltuielile aferente sa nu fie prea mari (nu vreau sa platesc o groaza de contributii, le platesc deja pe toate)?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Kitte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:32, 1 Septembrie 2009
Dar despre contractul de drpeturi de autor ce imi puteti spune?
Ce conditii trebuie sa indeplinim, ce se plateste la acest contract?
Despre conractul de drepturi de autor, nu stiu prea multe, decat ca se face pentru creatii cu drept de proprietate intelectuala...

inre contract colab si de prestari servicii va PFA, e mai putin costisotor cel de colaborare.
Plata impozitului din cate stiu o face firma cu care colaborezi la momentul platii drepturilor tale, nu stiu sa-yti spun mai multe amanunte concrete..
Sanatatea trebuie sa mergi la CASS si sa vezi acolo cum si la ce eprioada faci plata...

Imi pare rau, dar mai multe amanunte poae iti va da altcineva mai documentat in aceste domenii..
In niciun caz nu poate fi vorba de un contract de drepturi de autor! Sa scrieti muzica, sa scrieti scenarii de filme, televiziune, etc.! Orice contract ar fi, acesta generand venituri acestea sunt supuse fiscalizarii sub forma de contributii la pensii, sanatate si alte taxe si impozite!
tudorioan:
nu inteleg de ce "in nici un caz" ?
poate doamna scrie articole intr-o revista de arhirtectura.. pentru asat poate incheia si contract pentru drepturi de autor, din cate stiu eu...

nu pentru orice contract se platesc aceleasi taxe
regimul fiecaruia este diferit dupa cum este contract de munca, de prestari servizi ca pFA, sau de colaborare cu pers. fizica...
grace_r:
De acord, daca are si talente scriitoricesti si asterne pe hartie ceea ce scrie trebuie sa-si valorifice acest lucru, incheiind un asemenea contract in conditiile legii.
Eu m-am referit la fiscalizarea veniturilor, in general, conform actelor doveditoare!

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. M-au bagat in ceata aceste schimbari in ceea ce priveste conventia civila de aceea v-as ruga sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie : ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)