avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venit suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venit suplimentar

Buna ziua.
Sunt insarcinata in 5 saptamani si as vrea sa imi suplimentez veniturile pentru a a creste viitoare indemnizatie din perioada de CIC.
Sora mea are o firma si este dispusa sa ma ajute.
In afara de situatia de angajare la ea la firma si sa imi platesc eu toate contributiile, situatie care nu m-ar avantaja (am deja dreptul la CIC, pentru ca am un loc de munca).
Care ar fi situatia legala prin care as putea sa am un venit suplimentar prin firma sorei mele fara sa fie prea mare bataia de cap si nici cheltuielile aferente sa nu fie prea mari (nu vreau sa platesc o groaza de contributii, le platesc deja pe toate)?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Kitte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:32, 1 Septembrie 2009
Cu privire la drepturile de autor, s-ar potrivi machete sau fotografii (sora mea chiar foloseste asa ceva pentru restaurari sau vinderea proiectelor).

D-le Tudor Ioan, spuneti ca trebuie sa platesc toate impozitele pentru contractele de drept de autor? Am discutat cu o prietena care mi-a spus ca sotul ei are o firma de arhitectura si isi plateste toti angajatii cu drepturi de autor. De ce nu i-ar angaja daca ar plati aceleasi taxe?
Cu siguranta nu se platesc tot atatea taxe ca la contractul de munca, kitte!
Presupun ca se trateaza ca si conventiilr civile din pdv al impozitarii, dar nu am verificat asta in legislatie. Daca nu o s agasesti raspunsul si vrei sa mergi pe drept de autor, imi spui si incerc sa ma documnetez, dar poate ne spune cineva cae lucreaza cu astfel de contracte.
Functie de ce s-a stipulat in acel contract de drepturi de autor, cu privire la venituri pentru fiecare contractant! Am inteles ca sotul prietenei isi plateste, cum le-a spus- angajati sau altfel, cu drepturi de autor! Trebuie sa-mi imaginez ca afacerea respectivului merge super ok de isi permite sa plateasca atat de bine acei oameni! Impozitele se platesc la ceea ce declara patronul la fisc, conform acelor contacte, daca exista! Altfel...
La conventiile civile se plateste 16% impozit pe venit si 5.2% sanatate?

Cu privire la drepturile de autor, stiti totusi cat se plateste?
Ar trebui sa semnez azi un contract si inca nu stiu nici cum arata un contract de conventie civila.
Drepturile de autor stiu ca se iau sigur in considerare la CIC.
Daca fac conventie civila (am citit [ link extern ] ?

Alte discuții în legătură

Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)
Conventie civila STOICA MADALINA STOICA MADALINA Buna ziua. M-au bagat in ceata aceste schimbari in ceea ce priveste conventia civila de aceea v-as ruga sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea situatie : ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)