Locuiesc cu parintii mei nu au contract pe casa deoarece nu a facut bunicu, el este decedat noi avem un act cum ca am achitat jumate din suma pamantului respectiv iar cealalta chitanta nu o gasim la primaria de care apartinem a ars arhiva si nu este alta dovada cum ca am achitat in intregime ca sa ne putem face contract pe casa. Eu am investit o gramada de bani in casa fratele meu spune ca nu ii trebe mostenire de acolo nimic cum as putea obtine legal un act ca el nu are pretentii si cum as putea obtine contract pe locuinta pe numele tatalui meu sau a meu. Ce as putea sa fac ca nu vreau sa am surprize mai incolo dupa moartea tatalui si a mamei ca vrea fratemio parte si eu am investit atatia bani nu vreau sa raman pe drumuri. Ajutatima va rog
Buna ziua,
Povestea este destul de incurcata. Consultati un avocat care, dupa ce stabileste toate aspectele de fapt si studiaza actele existente, va poate ajuta.
Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).
Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).
Joncţiunea posesiei reprezinta operaţiunea juridică, ce
constă în adăugarea la durata posesiei actuale a posesorului, a
timpului cât lucrul a fost posedat de autorul său.
Prin efectul joncţiunii posesiei, cel de-al doilea posesor
profită de timpul cât a durat posesia autorului său, spre a uzucapa
bunul.
Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.
Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.