avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor : acte pe proprietate dupa moartea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor : acte pe proprietate dupa moartea parintilor

Locuiesc cu parintii mei nu au contract pe casa deoarece nu a facut bunicu, el este decedat noi avem un act cum ca am achitat jumate din suma pamantului respectiv iar cealalta chitanta nu o gasim la primaria de care apartinem a ars arhiva si nu este alta dovada cum ca am achitat in intregime ca sa ne putem face contract pe casa. Eu am investit o gramada de bani in casa fratele meu spune ca nu ii trebe mostenire de acolo nimic cum as putea obtine legal un act ca el nu are pretentii si cum as putea obtine contract pe locuinta pe numele tatalui meu sau a meu. Ce as putea sa fac ca nu vreau sa am surprize mai incolo dupa moartea tatalui si a mamei ca vrea fratemio parte si eu am investit atatia bani nu vreau sa raman pe drumuri. Ajutatima va rog
Buna ziua,
Povestea este destul de incurcata. Consultati un avocat care, dupa ce stabileste toate aspectele de fapt si studiaza actele existente, va poate ajuta.
Ok va multumesc
Daca cumva nu se pot face acte pe proprietate dupa moartea parintilor daca fratele meu vrea sa ceara parte din casa poate sa ma castige
Puteti invoca uzucapiunea.


Practic, uzucapiunea reprezinta o sanctiune impotriva proprietarului nediligent, care nu si-a exercitat atributele dreptului de proprietate, posesia si folosinta fiind exerciate de catre o terta persoana.( posesia trebuie sa fie utila , neviciata).


Pentru a fi constata uzucapiunea , este necesar sa fie demonstrata, prin martori , posesia de 30 de ani, neviciata ( viiciile posesie fiind clandestinitatea, violenta, discontinuitatea ).


Joncţiunea posesiei reprezinta operaţiunea juridică, ce
constă în adăugarea la durata posesiei actuale a posesorului, a
timpului cât lucrul a fost posedat de autorul său.
Prin efectul joncţiunii posesiei, cel de-al doilea posesor
profită de timpul cât a durat posesia autorului său, spre a uzucapa
bunul.

Potrivit art. 82 din Legea 71/2011, pentru cazurile in care posesia a inceput inainte de data intrarii in vigoare a noului Cod civil, sunt aplicabile dispozitiile referitoare la uzucapiune in vigoare la data inceperii posesiei.

Dispozitiile art. 930-934 din Noul Cod civil referitoare la uzucapiunea imobiliara se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia.
Oare puteti sa imi explicati pe intelesul meu ca nu am inteles nimic din ce miati explicat ca nu cumosc termenii juridici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune teren agricol extravilan liviuursu liviuursu Suntem sase mostenitori pe o suprafata de 6,50 ha teren agricol extravilan. Am lucrat pamantul si am platit impozitele la primarie din anul 1991 pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii Grigoriu Ioana Grigoriu Ioana Buna ziua!Vreau sa dezbat mostenirea parintilor mei decedati in conditiile in care nici ei nu su fost titulari .Casa e a parintilor tatalui meu care a murit in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune -- 26 ani cristiru123 cristiru123 Buna ziua! As dori daca puteti sa ma informati in urmatoarea problema: am 46 ani si de 26 ani locuiesc in aceeasi casa impreuna cu sotul si copii nostri.Casa ... (vezi toată discuția)