avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O cerere accesorie pe cale separata - termen de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

O cerere accesorie pe cale separata - termen de depunere /prescriere

O cerere accesorie pe cale separata,
pana la ce data se poate face ?
- exista un termen de depunere sau un termen de prescriere ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:36, 5 Noiembrie 2016
Cerere accesorie pe cale separata? Cererea este accesorie daca rezolvarea ei depinde de solutia data unui capat de cerere principal. Pentru a fi in prezenta unei cereri accesorii, este necesar este necesar ca partea sa o formuleze in cadrul aceluiasi litigiu cu cererea principala de a carei solutionare depinde.
Conf.art.63(2)NCPC"Interventia accesorie poate fi facuta pana la inchiderea dezbaterilor,in tot cursul judecatii,chiar si in caile extraordinare de atac."
Daca prin cererea de chemare in judecata nu ati formulat toate pretentiile, adica nu ati formulat si cererea accesorie (cu titlu de exemplu ati solicitat debitul principal dar nu ati solicitat si acordarea de penalitati la debitul principal), atunci aveti doua optiuni: fie va modificati cererea initiala, daca mai sunteti in termenul de modificare a actiunii; fie, daca nu va mai sunteti in termen pentru prima varianta, va trebui sa depuneti o cerere de chemare in judecata separata, in acest nou dosar format cererea accesorie fiind de fapt cererea principala.
Pentru pretentiile accesorii trebuie sa aveti in vedere incidenta prescriptiei dreptului material la actiune.
Va multumesc din suflet pentru ajutor !
Este vorba despre o cerere de introducere in cauza , dupa primul termen conform art. 78 NCPC ?

Alte discuții în legătură

Neluare in considerare cererea de interventie accesorie lacramioara81 lacramioara81 Buna ziua! Am formulat cerere de interventie accesorie in favoarea recurentului, deci in faza de recurs, insa instanta s-a pronuntat, fara sa ia in ... (vezi toată discuția)
Intervenient in procesul de partaj dupa ce instanta a audiat martori alin7 alin7 Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in proces de partaj cu fosta iar parintii ei sunt intervenienti in interes propriu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Am chemat in judecata metulica metulica am chemat in judecata o persoana care m a jignit f grav in cursul unei cereri de interventie accesorie pe care acesta a facut o in alta cauza cerere ce i a ... (vezi toată discuția)