avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declaratie pentru instanta data la consulat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Declaratie pentru instanta data la consulat

Daca un parat nu se poate prezenta la un proces de succesiune, de partaj (este plecat din tzara si nu poate merge la consulat) , dar da o declaratie semnata de el, in care spune ca nu are pretentii, ca este de acord cu reclamantul si o trimite prin posta, judecatorul o ia in calcul, este valabila?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:47, 1 Noiembrie 2016
Paratul trebuie sa depuna la dosar intampinare in care sa arate pozitia sa fata de cererea de chemare in judecata a reclamantului, sa arate ca are resedinta in afara tarii si sa solicite judecata in lipsa sa.
Intampinarea se poate depune personal, prin posta, fax.
Multumesc frumos! Dar daca nu are resedinta si este ilegal plecat in afara, poate trimite aceasta intampinare?
Buna ziua,
Paratul are posibilitatea de a isi exprima pozitia fata de actiunea introdusa de catre reclamanat in contradictoriu cu acesta, prin intampinare.
Astfel, intampinarea se depune la dosar in termen de 25 de zile de la data comunicarii cererii de chemare in judecata.
Prin intampinare paratul poate spune faptul ca este de acord cu admiterea actiunii reclamantului, astfel cum a fost formulata si totodata sa solicite judecarea in lipsa, indicand faptul ca locuieste in strainatate.
Da, chiar daca nu are resedinta stabilita in strainatate, formuleaza intampinare in care arata ca nu are pretentii fata de cererea reclamantului, o semneaza si o trimite prin posta instantei.

Alte discuții în legătură

In atentia domnilor juristi cu experienta sunt economista si novice in materie de drept.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa contina o intampinare? (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa depui la dosar intampinare Livica Livica Am primit o citatie in care de spune ca judecata se poate face in lipsa si trebuie sa trimit la Judecatorie copie de pe actiune si actele anexe cu mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major liligeorgescu67 liligeorgescu67 Am platit pensie alimentara 25% din venitul net pana la majoratul copilului. Acum m-a chemat in judecata pentru continuarea platii, el fiind inca elev. Eu ... (vezi toată discuția)