avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul CASS

Pentru ce fel si dela ce nivel de venituri peste pensie si salariu sunt obligat sa platesc CAS?
Stie cineva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:53, 4 Noiembrie 2016
Contributia individuala de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate retinute de la asigurati (pensie, sanatate) se plateste indiferent de cuantumul salariului.

Pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stabilit pentru anul fiscal respectiv.
Altfel spus, in 2016, c.a.s.s se plateste de catre pensionari numai pentru partea din pensie care depășeste nivelul de 872 lei.
Multumesc dar nu mi-ati spus cum se calculeaza cass pentru alte venituri, cum ar fii chirii, arenda, vanzari de active, etc. De fapt cum se stabileste baremul de venit anual peste care se plateste acest cass? Se aplica automat acel 5,5% indiferent de venit?
Era mult mai bine daca in mesajul initial ati fi detaliat mai mult problema dvs., mai ales ca este de domeniul fiscalitatii si nu al asigurarilor sociale.
Asa este dar acum ce sa fac? Intrebarea ramane...
Asteptati sa va raspunda un specialist in domeniu ...

Alte discuții în legătură

Cass pe venit din arenda agricola alcaz alcaz Buna ziua, Am 3 intrebari : 1.Daca sunt pensionar si mi se retine CASS din pensie, mi se va mai retine CASS de catre arendas pentru venitul din arenda? 2. ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)