Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Concubinul meu a divortat anul acesta in martie ,la notar ei avand un copil minor au cazut de comun acord ca minorul sa ramana in grija ei dar ca poate sa ia copilul si el in vacante . Cand au divortat ea nu avea pretentii! Am uitat sa scriu ca ea a parasit domiciliul conjugal (casa socrilor ei )pentru un alt barbat cu care a si ramas insarcinata . Acuma ea ameninta ca il da pe concubinul meu in judecata pentru partaj...casa fiind al parintilor lui de lucrat a lucrat doar el in toata relatia lor de 9 ani. Intrebarea mea este .. Ce e de facut
Casa despre care vorbiti la momentul acesta este a concubinului sau este inca a parintilor acestuia?
Daca este pe numele concubinului, va rog sa imi comunicati la ce moment a dobandit-o de la parintii acestuia?
Daca este a parintilor concubinului, iar concubinul cu fosta sotie doar au locuit acolo, fosta sotiie nu poate emite pretentii cu privire la imobil, poate eventual solicita contravaloarea unor eventuale investitii/imbunatatiri pe care le-a facut. Aceste pretentii trebuie dovedite in fata instantei cu documente justificative.
Poate deschide partaj, numai ca nu stiu ce e de impartit, poate bunurile mobile..
oricum, nu aveti nimic de facut, intai sa deschida proces , sa vedeti ce vrea, cu justifica cererea.. si apoi aveti de facut ( el are de facut) intampinare prin care va exprimati pozitia asupra cererii.
Cum sa faca?
gabytoma
Verisoara mea s-a separat de sotul ei dupa aproape 20 ani de casnicie (motivul:a inselat-o si a determinat-o prin purtarea lui sa plece la mama ei ).Inainte sa ... (vezi toată discuția)