avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire bunuri

buna am fost casatorita 9 ani de zile.in timpul casatoriei fosti socri au cumparat o casa unde am locuit eu cu fostul sot.casa e trecuta pe numele fostului socru.casa care in 5 ani am renovat-o cat de cat.eu am lucrat in perioada casatoriei iar fostul sot nu a avut nici un venit.in urma divortului pe cale amiabila nu am obtinut nimic din casa.am avut si rate in banca care sant pe numele meu.ce sanse am sa obtin ceva din casa?s-au daca am dreptul sa cer partea copiilor minori ramasi in grija mea in urma divortului.astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: adrianaioana , utilizator 17:57, 8 Decembrie 2012
Nu ati obtinut nimic in urma divortului pentru ca s-a decis doar desfacerea casatoriei, nu si partajul bunurilor comune.
Daca imobilul a fost achizitionat pe numele socrului dv., atunci nu aveti cum sa il aduceti la masa bunurilor de impartit. Eventual puteti aduce valoarea imbunatatirilor efectuate(unde daca puteti demonstra, judecatorul va retine ca ati avut o contributie mai mare decat sotul care nu a avut serviciu).
Daca imprumutul a fost contractat in timpul casatoriei, atunci el reprezinta o datorie comuna, indiferent pe numele caruia dintre soti este trecut.
Copiii nu au inca niciun drept asupra bunurilor fostilor soti. Dreptul lor se naste dupa decesul parintilor. Puteti cel mult sa cereti pensia de intretinere.
pensia alimentara nu e totuna cu pensia de intretinere?cum fostul sot nu are nici un venit iar el in momentul de fata locuieste cu alta femeie in casa respectiva,as putea sa-l chem in instanta pe fostul socru pt a cere ceea ce am investit in casa,mentionez faptul ca am lucrat in italia si banii bagati in casa sant facuti de mine.fostul sot lucra zugrav cu ziua dar nu poate arata ca a avut vreun venit.si in italia am avut contract de munca si am si chitante cu banii trimisi din italia.multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere mostenire astefanescum81 astefanescum81 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In 2002 socrul meu a decedat, la momentul respectiv era divortat. Cei doi copii (sotul meu si fratele lui) ... (vezi toată discuția)
Partaj de bunuri comune- bani investiti in proprietatea socrului meu drmon drmon buna ziua! hristos a inviat. o intrebare: in urma cu 2 luni eu si cu sotul meu ne-am despartit. tot ce e in casa pe care am mobilat-o si intretinut-o timp de 7 ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda să-mi schimb numele cu cel purtat în timpul căsătoriei? anamaria101259 anamaria101259 Prin divort sant pe numele de Bunaciu, dar actele de pensie de invalidità civile, toata documentatia, , buletinul italian, sant pe numele de Stanciu, numele ... (vezi toată discuția)