avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj de bunuri comune- bani investiti in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj de bunuri comune- bani investiti in proprietatea socrului meu

buna ziua! hristos a inviat. o intrebare: in urma cu 2 luni eu si cu sotul meu ne-am despartit. tot ce e in casa pe care am mobilat-o si intretinut-o timp de 7 ani sunt bani dati de mama mea(plecata la munca in italia). casa nu este pe numele nostru, este al socrului meu. cum se poate sa recuperez de acolo ceva avand in vedere ca nu am divortat. nu am acte care sa ateste banii trimisi de mama mea.
Cel mai recent răspuns: drmon , utilizator 11:15, 23 Decembrie 2015
Rezolvati cu divortul si ulterior puteti solutiona si problema partajului,aveti varianta notarului public sau in cazul in care nu va intelegeti ramane varianta desfacerii casatoriei si apoi a partajului in instanta.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ar trebui sa il actionati in judecata pe socru, sa dovediti ca banii dvs sunt in casa lui ceea ce nu puteti, iar el va poate cere bani pt ca ati stat in casa lui. Adica bun, ati intretinut-o, dar ati si locuit acolo.
Pt mobila banuiesc ca aveti acte de cumparare si o puteti partaja cu sotul dvs , puteti s-o faceti acum amiabil sau in instanta oricand- fie inainte, fie dupa divort.
Incercati sa va intelegeti cu sotul si sa recuperati o parte din bunuri.
Aveti mici sanse in instanta daca nu aveti dovezi legate de banii investiti acolo. Incercati sa recuperati cat mai mult amiabil.

Partaj faceti cu sotul pe bunurile comune si cu socrul e alt proces pt a i solicita parte din banii investiti in casa.
Daca nu va intelegeti amiabil trebuie deschis proces si sa dovediti tot ce sustineti.
Daca nu aveti probe veti pierde procesul.
buna ziua revin cu un mesaj. am recuperat din casa cam tot ce se putea, nu vreau sa il dau pe socrul meu in judecata, insa am o alta intrebare: daca in 2014 am facut o refinantare la anca pentru toate creditele mele si ale sotului, refinantare la care eu sunt titular de contrat iar el e codebitor, daca fac partaj cum se va imparti rata la banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj - evitare vanzare locuinta danyghost danyghost Buna. Am si eu o nelamurire care chiar azi seara sa ivit. Eu cu sotia mea stam cu tatal sotiei mele. Nevasta socrului a plecat in nenumerate randuri de la el ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri daruite inaintea si in timpul casniciei drmon drmon buna ziua. revin si eu pe acest site cu o intrebare. sunt in divort dar o sa se termine in curand. casa in care eu si sotul am locuit nu e proprietatea noastra ... (vezi toată discuția)