avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort, partaj - evitare vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort, partaj - evitare vanzare locuinta

Buna. Am si eu o nelamurire care chiar azi seara sa ivit.
Eu cu sotia mea stam cu tatal sotiei mele. Nevasta socrului a plecat in nenumerate randuri de la el pe parcursul casniciei (la alti barbati) dar acum de 3 ani jumate a plecat definitiv si nu s-a mai intors. Astazi seara sa prezentat in fata usi ca vrea sa divorteze si ca vrea sa vanda casa si vrea partea ei, precizez casa a fost cumparata de parinti socrului dar in acte sunt trecuti ambi ca proprietari. Inainte sa ne mutam ai am intrebat cat de la socru cat de la soacra daca ne trece casa pe nume si raspunsul a fost afirmativ. Noi am investit foarte mult in casa dar acte inca nu avem (probabil ca nu trebuia).
Intrebarea mea este daca este vreo metoda ca sa nu se vanda casa daca se divorteaza socri si ca socru-meu sa nu fie nevoit sa o plateasca. precizez ca soacra a mostenit o casa de la tatal ei care a murit care a vandut-o dar nimeni nu a vazut niciun ban din ea(socru,fica).
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 13:44, 14 August 2017
Cine e proprietarul imobilului in prezent? Parintii socrului? Acestia sunt in viata?
În acte proprietari sunt socri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prima data va trebui sa divorteze si numai dupa aceea sa ceara partajul. Nu poate vinde casa fara acordul socrului. In procesul de partaj puteti interveni cerand instantei sa fiti despagubiti ( drept de creanta) cu sumele ce ati investit in casa socrilor.
Casa mostenita de soacra a fost bunul ei propriu nu avea obligatia sa imparta banii din vanzare cu nimeni.
Soacra are dreptul la 50% din valoarea casei care e bun comun .Instanta va stabili ce suma i se cuvine si va trebui s-o achitati daca nu vreti sa se vanda casa la licitatie. Bine ar fi sa va intelegeti amiabil ca in instanta va costa o caruta de bani onorariile avocatilor ,a expertilor, taxa de timbru etc si dureaza ani de zile.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2017
ContSters429609, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.suntem o familie, locuim cu mama sotului de 13 ani, sotul ... morosa morosa Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de abandon familiar moldoveanuna moldoveanuna socrii mei sunt despartiti de aproximativ 18-19 ani dar nu sunt divortati. vreau sa stiu ce drepturi mai are soara-mea asupra imobilului din moment ce ea este ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)