socrii mei sunt despartiti de aproximativ 18-19 ani dar nu sunt divortati. vreau sa stiu ce drepturi mai are soara-mea asupra imobilului din moment ce ea este cea care a parasit domiciliul lasand cei 5 copii, dintre care 4 minori, cu socru-miu. precizez ca singurul bun comun este casa in care au locuit. vreau sa stiu deoarece eu si sotul vrem sa renovam si sa marim casa dar dc ea are dreptul la ceva atunci interesul este sa se faca partajul (si divortul bineinteles), inainte de a o renova,nu?
Soacra dvs.are dreptul la contravaloarea cotei de 1/2 din imobilul respectiv, neavand relevanta faptul ca a parasit domiciuliul acum 18-19 ani, drepturile sale raman neschimbate.
indicat ar fi ca socrii dvs. sa va instraineze dvs. imobilul in cauza, de comun acord .
dar s-ar putea sa fie oarece probleme, avand in vedere ca exista 5 descendenti .
pt. a nu avea probleme pe viitor, daca socrii se hotarasc sa va vanda imobilul, ar fi indicat ca toti ceilalti frati sa-si dea acordul in scris cu privire la actul de v-c sau donatie. si donatia sa se faca cu scutire de raport .
pe de alta parte , daca tot sunt despartiti in fapt de atata timp, intrebarea este de ce nu divorteaza si respectiv de ce nu efectueaza si partajul??
este doar o intrebare :)
Partaj divort
33krm
In timpul casatoriei, tatal sotului si-a vandut apartamentul, si a dat banii soților sa-si contruiasca casa, in care a locuit si el pana la divortul lor, ... (vezi toată discuția)