Un cetatean a construit o anexa gospadareasca (o camera) pe terenul statului fara autorizatie de constructie. Aceasta anexa e lipita de apartamentul pe care il detine in proprietate. La sesizarea mea politia locala precizeaza ca , in temeiul legii 50/1991, constructia anexei fiind mai veche de 3 ani se prescrie orice masura sanctionatorie impotriva respectivului cetatean
Intrebare: care este articolul si paragraful din legea 50/1991 care prevede aceasta prescriptie?
Legea 50/1991 Art 31 " dreptul de a constata contraventiile si de aplica amenzi prevazute la art 26 se prescrie in termen de 3 ani de la data savarsiri faptei "
Asta nu inseamna ca aceasta constructie intra in legalitate
Constarea pe care trebuie sa o faca politia locala este ca in zicala "lupul paznic la oi " ptr ca in serviciul politie locala exista departamentul "disciplina in constructie " care era abilitat sa se sesizeze ca se execute o constructie neautorizata
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti daca puteti
Aceasta constructie cu toate ca este lipita de bloc se considera indepedenta fata de bloc?
Accesul in aceasta constructie cum se face ? ( prin apartamentul propietarului care a construit aceasta anexa )
De ce sunt importante aceste intrebari ? ptr ca daca aceasta este anexa este considerata extensie de propietate si implicit modificarea cadastrala a intregului imobil , atunci se modifica cota parte indiviza
Multumesc pentru raspuns.
Precizarile cerute sint urmatoerele: nu este vorba de un bloc ci de o constructie cu un singur nivel care are mai multe apartamente. Aceasta cladire este situata la o distanta de cca. 4m de trotuar. Cetateanul care a construit ilegal a lipit aceasta anexa de apartamentul pe care il detine in proprietate si a inchis cu gard perimetrul de la apartamentul lui la trotuar. Accesul in aceasta anexa se face prin respectiva curte care este defapt tot teren care apartine statului. Sesizarea pe care am facut-o am adresat-o chiar departamentului "Disciplina in constructii" din cadrul Primariei orasului, departament al carui singura reactie a fost un raspuns scris in care face vorbire despre prescriptie. Atit.Ce alte masuri ar trebui sa ia ?
sunteti constituiti in asociatie de propietari ? reveniti cu sesizare la "disciplina in constructii " departamentul urbanism si inspectoratul de stat in constructii
art 31 L 50/1991 face referire ca s-a prescris dreptul de a constata contraventiile si nu constatarea legalitati aceste constructii
pe dumneavoastra personal va prejudicieaza aceasta constructie ?
Buna ziua
Personal m-a deranjat aceasta anexa care avea un cos de fum instalat in apropierea geamului meu de la camera.De asemenea atitudinea individului care a fost suburbana pina la momentul in care a dat nas cu autoritatile si a dezafectat respectivul cos.Nu sintem constituiti in asociatie de proprietari, exista o situatie mixta adica in imobilul respectiv sint si proprietari si chiriasi. Este nevoie de asociatie ca politia sa aplice legea?
nu este nevoie de asociatie ,dar daca erati constituiti in AP demersurile dumneavoastra aveau mai mare "greutate" , Solicitati de la politia locala sa va puna la dispozitie procesul verbal in care a constatat ca reclamatia dumneavoastra se incadreaza art 31 din Legea 50/1991 , ptr ca in baza acestui art ei nu pot da contraventii , dar a constat vechimea constructiei si au mai constat si daca este legala sau nu este