avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire paternitate dupa 26 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire paternitate dupa 26 de ani

Bună ziua ! Am fiica în vârstă de 26 de ani rezultata dintre o scurta relație tatăl nu a vrut sa o recunoască pe cale amiabila nu l-am chemat în instanță deoarece nu îl găseam niciodată în tara și nici eu nu prea eram în tara ...Întrebarea mea este; pot sa cer în instanță stabilirea paternității deoarece fiica mea are 26 ani ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:06, 3 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Se poate introduce actiune in stabilirea paternitatii de catre fiica dvs., ea este cea care are calitate procesuala activa intr-un eventual proces. Dreptul la actiune nu se prescrie in timpul vietii copilului.

Sigur ca puteti. Actiunea e imprescriptibila, cat timp traieste copilul.
TRebuie vazute deciziile CC, e pe vechiul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului carmelia carmelia am un baietel de 11 luni si tatal ma tot amana cu recunoasterea lui.:(( cat timp am eu la dispozitie ca sa il oblig prin instanta pe tata, sa-si recunoasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor serban.m serban.m Buna ziua,as dori sa stiu pentru recunoasterea unui minor de catre tata in instanta,stabilirea pensiei alimentare si cheltuieli de judecata,se poate obtine si ... (vezi toată discuția)
Paternitate dorana dorana Buna ziua, As avea o intrebare.....Am un nepot nerecunoscut de tata(copilul are 10 ani)i-a platit 2 ani pensie alimentare.Problema este ca mama copilului ... (vezi toată discuția)