avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Buna ziua,
As avea o intrebare.....Am un nepot nerecunoscut de tata(copilul are 10 ani)i-a platit 2 ani pensie alimentare.Problema este ca mama copilului s-a imbolnavit si nu il mai poate intretine.
Din punc de vedere legal se mai poate face ceva(adica ca tata sa isi recunoasca paternitatea).
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:26, 29 Octombrie 2013
Pe timpul vietii copilului actiunea in stabilire paternitate nu se prescrie. Deci puteti promova actiune in instanta si solicitati ceea ce doriti.
SE poate si tatal sa-l recunoasca sau mama sa faca actiune in instanta... daca mama e asa bolnava, cine se ocupa de copil? E in concediu medical?
De copil au grija buncii.Mama copilului are o boala(stafilococ auriu...si inca o boala de piele) se manifesta prin puroi pe piele(pe tot corpu) si nici un tratament nu o vindeca(pana in prezent).Am mers la un avocat si mi sa zis ca tatal poate fi atacat in instanta numai cand copilul are 14 ani.Mai are rost sa incerc recunoasterea copilului de catre tata legal?
Ati inteles gresit ce v-a zis avocatul, tatal poate fi chemat in instanta oricand pt stabilirea paternitatii si pensie.
Corect, oricand. Discutati cu tatal ca sa nu ajungeti la procese costisitoare si sa pierdeti timp, poate va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate si pensie alimentara claudiacata24 claudiacata24 Buna dimineata, a-si dori sa stiu ce ar trebui sa fac pt al da in judecata pe cel care nu a vrut sa-si recunoasca copilul, aducandu-mi la cunostinta decizia ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)