avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cesiune drepturi litigioase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cesiune drepturi litigioase

Buna ziua,
Vreau sa va cer sfatul intr-o problema:
Bunicul meu a avut 2 urmasi. Pe timpil comunistilor a fost deposedat de mai multe proprietati in mod abuziv fara titlu. Mama si unchiul meu au facut toate demersurile pentru a reintra in posesie lor. Au apelat si la legea 10/2001. Acum concret.-
In anul 2010 se incepe un proces pentru contestarea unei decizii de acordare a masurilor reparatorii emis de catre primaria Bucuresti, in detrimentul retrocedarii terenului in natura.Tot in anul 2010 unchiul meu decedeaza, mostenitoare legala- matusa mea. In anul 2011 facem un contract de cesiune drepturi litigioase prin care cumpar de leaa drepturile litigioase si intru parte in acest proces. Procesul se taraganeaza si ajungem in zilele noastre, tot in faza procesuala fond cand primaria imi invoca legea 165/2013, art. 1, alin. 3. Matusa mea traieste, eu sunt cel care o intretin si mostenitor al ei prin testament.
Intrebare:
ce pot face in aceste conditii?? Aceasta exceptie inca nu s-a judecat, instanta nu s-a pronuntat inca.
pot anula contractul de drepturi litigioase si sa reintre matusa mea in proces??
Ma puteti ajuta cu o idee??aveti vreo experieta asemanatoare??
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare mostenire ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare? ContSters295489 ContSters295489 Buna seara.Mama mea si matusa mea au primit o mostenire f mare de la o matusa de-a lor,doua case si cam 100ha de teren prin testament,dar toate acestea au fost ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare ulterioara unui testament Relu73 Relu73 Mă numesc [editat] si sunt din Alba Iulia.Eu si fratele meu am întretinut cu bani si alte bunuri ani de zile un unchi si o mătusă care nu au urmasi si ... (vezi toată discuția)