avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Punere in aplicare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Punere in aplicare hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
Cu respect ma adresez dumneavoastră, rugandu-vă sa-mi indicați care sunt pasii necesari sa-i fac pentru punerea în plata a unei sentinte judecatoresti.
În instituția publică în care lucrez aveam normat 0,5 bibliotecar, post pe care era angajată prin cumul de funcție o învățătoare, angajata pe durata determinata de 1 an.
La finele lunii septembrie 2015 am fost chemati la ISJ pentru normare (normarea personalului didactic auxiliar și nedidactic se face în fiecare an în luna septembrie), moment în care am fost anunțati că ni se reduce 0,5 normă bibliotecar, intrucat la nivel de judet, inspectoratul nu se încadra în numărul de norme aprobat de minister.
Persoana care a ramas fara post a dat scoala și ISJ in judecata și a castigat.Desfacerea CM a fost facuta în baza art.65 (1)
În Hotarare spune ca instanta dispune restabilirea situației anterioare în sensul că obligă pârâtu (unitatea școlara) la reintegrarea reclamantei pe postul și funcția deținută anterior (bibliotecar)precum și la plata catre reclamantă a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate.
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Diminuare post în învățământ ContSters471617 ContSters471617 Bună ziua, Este legal că pe baza unei adrese primite de la Inspectoratul Școlar Județean, în care se solicită diminuarea posturilor didactic auxiliar ... (vezi toată discuția)
Incadrare personal didactic ctimss ctimss Vreau sa va cer parearea privind cumulul de functii personal didactic auxiliar din invatamant. La scoala la care lucrez o persoana didactic auxiliar are ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac si cum? moweedy2 moweedy2 sunt profesor in invatamantul preuniversitar,grad I,cu gradatie de merit,norma intreaga,de baza la colegiu. nu am perspective si drept urmare am fost ofertat ... (vezi toată discuția)