avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal - desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal - desfacere contract munca

Buna ziua,

lucrez de 15 ani, fara intrerupere pe cartea de munca. De 1 an si 3luni lucrez la o firma care, de curand a intrat in procedura de insolvabilitate. Sunt insarcinata in luna a 6-a si nu stiu ce se va intampla in cazul in care mi se va desface contractul de munca si cum sa procedez:

desfacerea contractului de munca inseamna ca mi se va inchide cartea de munca.
1. Atunci mai beneficiez de concediu prenatal-postnatal, de cel de crestere a copilului de 2 ani cu toate drepturile materiale?
2. Pot beneficia de concediu medical pana intru in prenatal?
3. Cum se va calcula indemnizatia celor 2 ani ptr cresterea copilui in acest caz daca pot intra in medical si cu contractul de munca inchis?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 21:58, 28 August 2009
daca fiorma intra in procedura de faliment , contractul de munca o sa inceteze prin concediere - desfiintare posturi (art 65 si art 68 codul muncii)

Dupa aceasat concediere depuneti in termen de 30 de zile maxim dosar penru a intra in somaj. (daca depasiti termenul de 30 demzile veti pierde stagiul necesar pentru acordare CIC.

Somajul constituie stagiu pentru CIC.
In timpul somajului va puteti lua si depune la AJOFm concdei pre si post natal (aceste concedii vor suspenda perioad de somaj)
grace_r a scris:

daca fiorma intra in procedura de faliment , contractul de munca o sa inceteze prin concediere - desfiintare posturi (art 65 si art 68 codul muncii)

Dupa aceasat concediere depuneti in termen de 30 de zile maxim dosar penru a intra in somaj. (daca depasiti termenul de 30 demzile veti pierde stagiul necesar pentru acordare CIC.

Somajul constituie stagiu pentru CIC.
In timpul somajului va puteti lua si depune la AJOFm concdei pre si post natal (aceste concedii vor suspenda perioad de somaj)

=D> CORECT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt angajata pe perioada deteminata si sunt insarcinata talpaionica talpaionica lucrez la o firma de 1 an si 3 luni cu contract pe perioada determinata.sunt insarcinata in 10 luni.intrebarea mea este : daca imi expira contractul inainte ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa intru in concediu postnatal si in ultimele ... simdav1 simdav1 Buna ziua! Urmeaza sa intru in concediu postnatal si in ultimele 6 luni am lucrat la 2 companii, la una 8 ore/zi iar la cealalta 4 ore/zi. Cum se face plata ... (vezi toată discuția)