avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol amanata din cauza arendasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol amanata din cauza arendasului

Buna ziua,

Pe 12 sept a.c. am facut oferta vanzare teren agricol, la primarie (3,33 h, 3 frati, neiesiti din indiviziune, toti trei de acord sa vindem). In aceeasi zi, arendasul nostru a depus doc. ca accepta cumpararea, dupa cum stabilisem anterior. Verbal ne-am inteles sa ne intalnim pe 27 oct. la notar pt. a intocmi o promisiune de vanzare.

Au fost intre timp eliberate avizele finale de la Camera agricola, avem toate actele in regula.

La data stabilita - 27.10 s-a prezentat solicitand o amanare, invocand ca va obtine un imprumut de la banca, astfel reusind sa achite pe 10 nov. plata terenului, conform acceptului depus

In acest timp, nu ne-a mai raspuns la tel si la mesaje, ne asteptam sa nu se prezinte la notar in data de 10.11 si am aflat ca suntem blocati cu vanzarea timp de 6 luni din cauza ofertei deja facute.

In aceste conditii, putem face alta oferta altcuiva sau putem folosi oferta depusa pt a vinde altui cumparator? Ce alta solutie de vanzare rapida am avea in situatia in care avem alt cumparator?

Arendasul nu are nicio raspundere legala pt. faptul ca ne incurca in cazul in care nu isi respecta promisiunea?

Va multumesc..

Alte discuții în legătură

Cumparatorul nu s-a prezentat la notar sa cumpere terenul agricopl InaF InaF Pe 12 sept a.c. am facut oferta vanzare teren agricol, la primarie (3,33 h, 3 frati, neiesiti din indiviziune, toti trei de acord sa vindem). In aceeasi zi, ... (vezi toată discuția)
Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)