avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparatorul nu s-a prezentat la notar sa cumpere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparatorul nu s-a prezentat la notar sa cumpere terenul agricopl

Pe 12 sept a.c. am facut oferta vanzare teren agricol, la primarie (3,33 h, 3 frati, neiesiti din indiviziune, toti trei de acord sa vindem). In aceeasi zi, arendasul nostru a depus doc. ca accepta cumpararea, dupa cum stabilisem anterior. Verbal ne-am inteles sa ne intalnim pe 27 oct. la notar pt. a intocmi o promisiune de vanzare.

Au fost intre timp eliberate avizele finale de la Camera agricola, avem toate actele in regula.

La data stabilita - 27.10 s-a prezentat solicitand o amanare, invocand ca va obtine un imprumut de la banca, astfel reusind sa achite pe 10 nov. plata terenului, conform acceptului depus

In acest timp, nu ne-a mai raspuns la tel si la mesaje, in 10 nov. nu s-a prezentat la notar, nu ne-a mai dat niciun fel de semn.

In aceste conditii, ce putem face, suntem obligati sa asteptam 6 luni sa vedem daca aceasta persoana cumpara terenul sau putem anula actele si face o alta oferta pt un alt cumparator?

Arendasul poate fi tras la raspundere in vreun fel pt paguba pe care ne-a produs-o? Noi am avut si alt cumparator dar stiam ca el , ca arendas, are prioritate. Nu am refecr la despagubiri materiale, ci daca are vreo raspundere legala. Nu mi se pare normal sa stam dupa acst om 6 luni si fara a avea vreo garantie ca va cumpara, noi dorind sa vindem cat mai repede.

Astept opinia dumneavoastra.

Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:00, 12 Noiembrie 2016
1. Dacă nu ați încheiat cu arendașul un ante-contract, puteți încheia actul de vanzare cumpărare cu un alt cumpărător.
2. Dacă nu și-a respectat opțiunea de cumpărare și faceți dovadă că a existat un alt cumpărător la aceiași valoare cu cea oferită de el care a renunțat ca urmare a actului depus de el la primărie, puteți solicita valoarea înscrisă de el în act și păstra terenul spre a-l vinde în viitor altui cumpărător. Atenție, există costuri (taxă de timbru, avocat, expert, etc.)
Multumesc, dar dovada nu o am. As vrea sa ma lamuresc insa daca acum eu pot retrage din notariat acele acte, practic sa anulez tot ce am inceput si sa fac o noua oferta de vanzare la primarie. Daca da, sunt obligata sa astpt 6 luni sau nu? Cat de repede pot face alta oferta? Va multumesc.
Din primul mesaj de intelege ca pe 10 noiembrie arendasul a platit terenul. De ce vreti sa il puneti iar in vanzare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol amanata din cauza arendasului InaF InaF Buna ziua, Pe 12 sept a.c. am facut oferta vanzare teren agricol, la primarie (3,33 h, 3 frati, neiesiti din indiviziune, toti trei de acord sa vindem). In ... (vezi toată discuția)
Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . am ... Cristian0794 Cristian0794 Buna ziua. Vreau sa vand un teren de 7h , teren agricol . Am avizele finale ,am facut toata procedura de vanzare a terenului . preemptorul si a exercitat ... (vezi toată discuția)