avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inscrierea actului de vanzare cumparare la primarie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inscrierea actului de vanzare cumparare la primarie

Buna , am cheapest o casa acum o luna. Dar nu am timp sa merg la primarie as o inscriu in nu stiu ce carte funciara. Ce se intampla daca nu o inscriu anul acesta. Sunt ceva amenzi? Poti pierde proprietatea? Poate merge altcineva in locul meu?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:42, 5 Noiembrie 2016
nu ati facut contractul de vanzare cumparare la notar?Daca nu l ati facut asa este nul absolut. Trebuia sa aveti carte funciara . De inscrieerea proprietatii in CF se face de catre notar . Numai fisc trebuie sa schimbati dvs rolul fiscal
Vanzarea trebuie anuntata la primarie, in vederea schimbarii celui care plateste impozit pe proprietate. Termenul este de 30 de zile de la incheierea actelor la notar, si daca nu se respecta acest termen veti fi amendat. Nu stiu exact cat e amenda, dar destul de mare, parca undeva intre 500 - 1000 de euro (in lei, desigur).nPuteti imputernici pe oricine sa declare vanzarea la primarie, poate chiar puteti ruga vreo ruda sau prieten.nNu veti peirde proprietatea daca nu anuntati tranzactia la primarie, doar ca veti lua amenda si veti plati impozite retroactiv.
Actul de vanzare cumparare este facut la notar. Eu am actul acasa. Dar am inteles ca trebuie sa merg si la primarie pentru a inscrie acest act. Dar nu am timp. Sunt plecat din localitate
trebuie in 30 de zile de la data autentificarii sa schimbati rolul fiscal altfel platiti penalitati la fisc.
Dati procura autentica cuiva sa va schimbe rolul fiscal.
Cum pot face aceasta procura?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in anul 2016 am achizitionat un imobil. am facut contract ... oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua, In anul 2016 am achizitionat un imobil. Am facut contract de vanzare-cumparare la momentul respectiv, dar nu am facut demersurile sa l inscriu pe ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Radiere auto fiscala adriano251982 adriano251982 A-s avea rugamintea si mutumesc din suflet celor care ma pot ajuta cu o informatie concreta! Acum ceva timp am cumparat o masina,au trecut mai mult de 30 de ... (vezi toată discuția)