Buna , am cheapest o casa acum o luna. Dar nu am timp sa merg la primarie as o inscriu in nu stiu ce carte funciara. Ce se intampla daca nu o inscriu anul acesta. Sunt ceva amenzi? Poti pierde proprietatea? Poate merge altcineva in locul meu?
Va multumesc anticipat.
nu ati facut contractul de vanzare cumparare la notar?Daca nu l ati facut asa este nul absolut. Trebuia sa aveti carte funciara . De inscrieerea proprietatii in CF se face de catre notar . Numai fisc trebuie sa schimbati dvs rolul fiscal
Vanzarea trebuie anuntata la primarie, in vederea schimbarii celui care plateste impozit pe proprietate. Termenul este de 30 de zile de la incheierea actelor la notar, si daca nu se respecta acest termen veti fi amendat. Nu stiu exact cat e amenda, dar destul de mare, parca undeva intre 500 - 1000 de euro (in lei, desigur).nPuteti imputernici pe oricine sa declare vanzarea la primarie, poate chiar puteti ruga vreo ruda sau prieten.nNu veti peirde proprietatea daca nu anuntati tranzactia la primarie, doar ca veti lua amenda si veti plati impozite retroactiv.
Actul de vanzare cumparare este facut la notar. Eu am actul acasa. Dar am inteles ca trebuie sa merg si la primarie pentru a inscrie acest act. Dar nu am timp. Sunt plecat din localitate
trebuie in 30 de zile de la data autentificarii sa schimbati rolul fiscal altfel platiti penalitati la fisc.
Dati procura autentica cuiva sa va schimbe rolul fiscal.