avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diminuare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diminuare pensie alimentara

Sunt o mama cu 3 copiii actualemente divortata cu o pensie lunara de intretinere in valoare de 3800 RON.

Fotul sot a depus depus dosar de diminuare a pensiei de intretinere de la 3.800 RON la 777 RON, motivand ca nu mai obtine venituri echivalente cu cele din trecut. Acum el are un salariu brut brut de 1100 RON angajat cu o norma de 6 ore pe zi in propria-i firma.

Poate avea success cu aceasta cerere?

Este evident ca obtine venituri foarte mari prin firma (/firmele) lui, iar aceste lucruri sunt foarte usor de dovedit, dar nu stiu ce as putea face sa contracarez aceasta cerere de diminuare a pensiei de intretinere? Sau macar sa amanam aceasta cerere cat mai mult cu putinta...

De asemenea, sotul are alte proprietati inchiriate ca PJ: achizitionate ca PF inainte de casatorie sau in timpul casatoriei pe firmele pe care le are. Pot emite pretentii pe chiriile obtinute?

Este evident ca duce un stil de viata "high-life" pentru ca posteaza foarte des pe facebook din diferite locatii, hoteluri, restaurante, etc. Acest lucru poate fi luat in considerare?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
ema1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:59, 8 Noiembrie 2016
trebuie sa faceti intampinare in termen si sa solicitati probe: adrese catre societati pentru a se vedea ce dividente a luat in acest an, adrese ANAF pentru a se vedea ce venituri are din chirii, extras ocpi pt proprietati, etc
Ar putea avea succes foarte ușor, dacă nu puteți dovedi că pe lângă salariu mai are și alte venituri, cum ar fi dividende distribuite, chirii lunare dacă are spații închiriate, ........
Judecătorul se va pronunța strict numai pe probele care vor exista la dosar.
Dacă la dosar va exista dovadă că are venitul X sau venitul Y, va fi obligat să plătească 50% din venitul lunar cert.
`
Pentru chiriile pe PJ nu puteți obține nimic, nu sunt afacerile lui personale, sunt ale firmei care intră în contabilitatea firmei.
Numai pe dividendele care le încasează din profitul firmei ca persoana fizică, în caz ca alege să încaseze dividende, și nu reinvestește profitul.
Pentru orice afacere care este pe PJ nu puteți obține nimic, decât numai pentru ce încasează el ca persoană fizică.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
Dapix, utilizator
iar aceste lucruri sunt foarte usor de dovedit,

Daca e usor, asta e cheia, dovediti. Cereti sa i se respinga cererea pt ca in venitul lui nu s-a schimbat in realitate, ci numai pe hartie, pt a-si frauda proprii copii.
gi-jane2 a scris:

Cereti sa i se respinga cererea pt ca in venitul lui nu s-a schimbat in realitate, ci numai pe hartie, pt a-si frauda proprii copii.

In fapt, venitul lui s-a schimbat: castiga salariul minim, nu are venituri din chirii pe PF, nu are dividende... Cum sa dovedesc?

777 suma pentru toti cei trei copii?
3800 lei era cu adevarat o suma foarte mare insa 777 este prea mica.
De ce nu incercati inainte de process o mediere? Eventual sa plateasca o parte in bani si restul in natura. Sa puneti pe hartie exact care sunt nevoile minorilor si apoi sa vedeti fiecare cum participa.
Domnul vine la programul de vizita? Cum este legatura lui cu copii?
Pe langa pensia alimentara le mai ia si alte lucruri?

Alte discuții în legătură

Veniturile obținute ca asociat al firmei se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere a minorului? aallyah9 aallyah9 Buna ziua Ma intereseaza sa stiu daca la 1/6 din cuantumul veniturilor cu obligatie de plata a pensiei de întretinere copil se include si veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere costache_mirrela costache_mirrela In urma hotararii def. si irevocabile, mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare, tatal urmand sa plateasca 25% din venitul net. Timp de un an si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisa35 elisa35 Buna seara! Va rog sa mi spuneti daca solicit pensie de intretinere pt copilul meu in varsta de 1 an si 7 luni,ce suma as obtine daca tatal este ... (vezi toată discuția)