avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Veniturile obținute ca asociat al firmei se iau în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Veniturile obținute ca asociat al firmei se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere a minorului?

Buna ziua
Ma intereseaza sa stiu daca la 1/6 din cuantumul veniturilor cu obligatie de plata a pensiei de întretinere copil se include si veniturile obtinute ca asociat al firmei. SRL-ul este activ, neplatitor de TVA si cu profit
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:01, 9 Noiembrie 2017
Toate veniturile se iau in seama.
La ce fel de venituri obținute ca asociat vă referiți?
Da / pentru oensia de întreținere ce se acorda minorului se iau în calcul veniturile sub orice forma ale celui ce plătește oensia de întreținere.
La veniturile obtinute la un SRL activ, al fostului sot. Dupa ce a aflat ca este actionat in judecata pentru plata pensiei de intretinere, s-a trecut in acte ca si administrator neremunerat, desi initial firma era a lui si al surorii ca si asociat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma nu este plătitoare de pensie, poate să aibă miliarde profit. Obligația de întreținere se stabilește numai din venitul lunar net al părintelui, ca persoană fizică.
Dacă tata figurează oficial cu 1000 de lei salariu net, va plăti raportat la acest venit.
Dacă în prezent figurează ca administrator neremunerat, plata pensiei se va raporta la salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de intretinere 1/6 ... Berenji Shapour Berenji Shapour Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de intretinere 1/6 din venitul meu lunar realizat ,la instanta am prezentat adeverinta de salar dar am si doua firme ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie cand mai apare un copil naburik naburik Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea ... (vezi toată discuția)
Procent pensie alimentara Ellyn Ellyn Buna ziua! Lucrez in Italia si am salariu de 2000 euro,am 3 copii,1 in Romania si 2 in Italia,copilul din Romania m-a dat in judecata pentru majorare si apoi ... (vezi toată discuția)