avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de intretinere 1/6 ...

Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de intretinere 1/6 din venitul meu lunar realizat ,la instanta am prezentat adeverinta de salar dar am si doua firme unde sunt asociat unic,trebuie sa platesc si din veniturile firmelor sau numai sin salar.As dorii daca exista o lege sau articol unde ma obliga ca trebuie sa platesc si de la veniturile firmelor.Va multumesc,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:01, 20 Octombrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici o lege să vă oblige să plătiți ca ACȚIONAR pensie de întreținere din profitul firmelor, ci doar din dividendele nete pe care le încasați dumneavoastră din profitul firmelor.
Din profirtul firmelor reinvestit nu de plăteste pensie de întreținere.

Adică un procent de 1/6 din venitul lunar net al tuturor veniturilor personale, atât salariu lunar, cât și dividende de la firmă.

Când încasați dumneavoastră dividende din profitul firmelor, plătiți și 1/6 din valoarea netă a dividendelor.

Firmele în sine nu sunt obligate să plătească pensie de întreținere.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există articol de lege dacă pensia v-a fost stabilită în cotă lunară procentuală.

- Cuantumul întreţinerii -Art. 529, Cod Procedura Civilă.

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile obținute ca asociat al firmei se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere a minorului? aallyah9 aallyah9 Buna ziua Ma intereseaza sa stiu daca la 1/6 din cuantumul veniturilor cu obligatie de plata a pensiei de întretinere copil se include si veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Mesesan Mesesan Buna ziua, As dori sa stiu baza legala in care se precizeaza ce insemana venitul net in cazul stabilirii pensiei alimentare, adica faptul ca din venitul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Chezan Ioana Chezan Ioana Buna!sunt despartita de sotul meu de un an de zile .alucatia copiilor merge la el si mio da numai cand are chef.sotul are firma pfa cat se da pensie alimentara ... (vezi toată discuția)