Buna ziua,daca am o hotarare pentru pensie de intretinere 1/6 din venitul meu lunar realizat ,la instanta am prezentat adeverinta de salar dar am si doua firme unde sunt asociat unic,trebuie sa platesc si din veniturile firmelor sau numai sin salar.As dorii daca exista o lege sau articol unde ma obliga ca trebuie sa platesc si de la veniturile firmelor.Va multumesc,astept raspuns.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu există nici o lege să vă oblige să plătiți ca ACȚIONAR pensie de întreținere din profitul firmelor, ci doar din dividendele nete pe care le încasați dumneavoastră din profitul firmelor.
Din profirtul firmelor reinvestit nu de plăteste pensie de întreținere.
Adică un procent de 1/6 din venitul lunar net al tuturor veniturilor personale, atât salariu lunar, cât și dividende de la firmă.
Când încasați dumneavoastră dividende din profitul firmelor, plătiți și 1/6 din valoarea netă a dividendelor.
Firmele în sine nu sunt obligate să plătească pensie de întreținere.
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Pensie alimentara
Chezan Ioana
Buna!sunt despartita de sotul meu de un an de zile .alucatia copiilor merge la el si mio da numai cand are chef.sotul are firma pfa cat se da pensie alimentara ... (vezi toată discuția)