avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diminuare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diminuare pensie alimentara

Sunt o mama cu 3 copiii actualemente divortata cu o pensie lunara de intretinere in valoare de 3800 RON.

Fotul sot a depus depus dosar de diminuare a pensiei de intretinere de la 3.800 RON la 777 RON, motivand ca nu mai obtine venituri echivalente cu cele din trecut. Acum el are un salariu brut brut de 1100 RON angajat cu o norma de 6 ore pe zi in propria-i firma.

Poate avea success cu aceasta cerere?

Este evident ca obtine venituri foarte mari prin firma (/firmele) lui, iar aceste lucruri sunt foarte usor de dovedit, dar nu stiu ce as putea face sa contracarez aceasta cerere de diminuare a pensiei de intretinere? Sau macar sa amanam aceasta cerere cat mai mult cu putinta...

De asemenea, sotul are alte proprietati inchiriate ca PJ: achizitionate ca PF inainte de casatorie sau in timpul casatoriei pe firmele pe care le are. Pot emite pretentii pe chiriile obtinute?

Este evident ca duce un stil de viata "high-life" pentru ca posteaza foarte des pe facebook din diferite locatii, hoteluri, restaurante, etc. Acest lucru poate fi luat in considerare?
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
ema1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:59, 8 Noiembrie 2016
When a scris:

777 suma pentru toti cei trei copii?

De acord, dar un judecator poate decide in situatia data sa-l oblige la o plata mai mare?

Depinde doar de probele administrate de dumneavoastra.
Daca nu puteti sa demonstrati ca veniturile lui sunt mai mari, nici un judecator nu il va putea legal sa il oblige sa plateasca mai mult.
Din cauza asta va sugerez sa incercati sa ajungeti la un accord cu fostul partener. eventual sa plateasca mai mult in numerar, respective 1000 lei sau alta suma si restul in natura, gen haine, rechizite, mancare si altele.
Nu puteti ajunge in felul acesta la un consens cu el?
Pentru 3 copii plateste 50 % din venituri.
Chiar daca si instanta va realiza ca probabil domnul are un venit mai mare la negru, daca nu o sa puteti dovedi asa ceva tot nu il va pune sa plateasca mai mult.
When a scris:

Depinde doar de probele administrate de dumneavoastra.

Cate luni se iau in considerare la calculul pensiei alimentare?
Ce va decide judecatorul daca din ultimile 6 luni, 2 luni a avut venituri de 6000 €, iar in ultimile 4 venituri de <200€?
Din lipsă de alte dovezi, judecătorul poate decide doar maxim 50% din venitul său, dar nu mai puţin decât 50% din venitul minim NET pe economie, deci cca 470 lei/lunar pentru cei 3 copii raportat la salariul minim legal astăzi.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veniturile obținute ca asociat al firmei se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere a minorului? aallyah9 aallyah9 Buna ziua Ma intereseaza sa stiu daca la 1/6 din cuantumul veniturilor cu obligatie de plata a pensiei de întretinere copil se include si veniturile obtinute ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere costache_mirrela costache_mirrela In urma hotararii def. si irevocabile, mi-a fost incredintat minorul spre crestere si educare, tatal urmand sa plateasca 25% din venitul net. Timp de un an si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elisa35 elisa35 Buna seara! Va rog sa mi spuneti daca solicit pensie de intretinere pt copilul meu in varsta de 1 an si 7 luni,ce suma as obtine daca tatal este ... (vezi toată discuția)