avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Persoana vatamata, martori
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Persoana vatamata, martori

In urma cu trei luni am accidentat o minora in varsata de 10-12 ani in apropierea trecerii de pietoni. Doi martori care au declarat ulterior ca se aflau in masina personala de pe sensul celalalt(masina stationa la semafor), au luat fata de la locul accidentului, spunand ca nu e nevoie sa o duc la spital, si au plecat. am incercat sa sun la politie dar mi s-a blocat telefonul, asa ca am luat decizia de a ma deplasa spre sectia de politie pentru a anunta accidentul. in apropierea sectiei de politie(400,500), am fost oprit de un echipaj carora le-am declarat ca ma indreptam spre sectia de politie pentru a declara ce s-a intamplat. Am fost dus la spital pentru recolare de probe(a rezultat ca aveam alcoolemie 0). La spital am gasit fata, impreuna cu cei doi martori despre care am amintit si cu parintii fetei. Am aflat ca martorii au declarat ca accidentul a fost pe trecerea de pietoni. Deplasandu-ne la locul accidentului fetita a aratat ca ar fi fost lovita la 4.2 m fata de trecerea de pietoni,iar eu am aratat locul ca fiind la 11.9 m. Mi-a fost suspendat carnetul pana la solutionarea cazului intocmindu-se dosar de cercetare penala. Am primit dovada fara drept de conducere fiind acuzat de parasirea locului accidentului si de vatamare din culpa.
Martorii mei, care au fost la fata locului in momentul accidentului, pot sa confirme ca cei doi au refuzat sa duc fata la spital pe motiv ca nu are nimic, ca au plecat de la locul accidentului inaintea mea si ca am plecat spre politie sa declar accidentul. Martorii i-am mentionat in declaratie dar nu au fost inca audiati.

1.Acele persoane care declara ca am lovit-o pe trecerea de pietoni dar au refuzat sa o transport la spital, si au luat-o de la locul accidentului nu se fac vinovate de nimic?
2 Fata avea 12 ani, a aratat un loc la 4.2 m de trecerea de pietoni, care declaratie este luata in considerare, a fetei sau a martorilor?
3.Ce trebuie sa fac pentru a obtine o dovada de circulatie pana la solutionare, au trecut aproape 3 luni si nu mai stiu nimic despre caz, Fapta nu se incadreaza la art.89 al.5 O.U.G. 195/2002?

Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
andu202002, utilizator
Cel mai recent răspuns: andu202002 , utilizator 20:51, 1 Septembrie 2009
Explicatia dvs mi se pare trasa rau de tot de par...iar povestea ca va indreptati spre sectia de politie si ca vi s-a blocat telefinul iar va starni rasul procurorului! Dar martorii dvs nu aveau telefon???!!!! Stimate domn, incercati sa va inchideti telefonul si sa tastati 112 . O sa vedeti ca functioneaza si inchis apelul de urgenta la Politie!:hammer: Schimbati chestia cu blocatul telefonului caci veti fi tratat ca atare!
Referitor la dinamica accidentului este nerelevant locul indicat de minora deoarece era in stare de soc. Plus ca exista zona de actiunea a indicatorului "trecere de pietoni" care este la 5 metri inainte si dupa marcajul de pe asfalt. Deci chiar si asa tot sunteti vinovat! Tinand cont ca "povestea " dvs este cusuta cu ata de diferite culori si ca in afara de victima mai exista inca 2 martori care sustin acelasi lucru ca si victima puteti sa uitati de dreptul de a conduce pana nu se finalizeaza dosarul!
Sfatul meu este sa va luati un avocat fiindca veti avea nevoie cu siguranta de unul foarte bun!B-)
MIHAI GRIGORE, Avocat
Fapta nu se incadreaza la art.89 al.5 O.U.G. 195/2002? Si eu eram in stare de soc, era primul meu accident. echipajul de politie m-a oprit la 30-45 de la accident in apropierea sectiei desi locul meu de munca spre care ma deplasam initial era in cealalta parte a orasului.
andu202002, utilizator
Ba da . Se incadreaza. Dar iarasi depinde foarte mult de ce vor declara cei 2 martori care au luat fetita in masina! Daca ei vor spune ca ati plecat intai dvs atunci nu este bine! Daca vor spune ca au luat fetita si au dus-o la spital iar dvs v-ati indreptat spre o sectie de politie pentru a raporta accidentul atunci este ok!
Sunt situatii in care vina producerii accidentului apartine in totalitate pietonului chiar daca acesta traversa strada pe marcajul pietonal. Din datele expuse nu pot sa-mi dau seama daca va incadrati in aceasta situatie.
Numai bine va doresc
Sunt situatii in care vina producerii accidentului apartine in totalitate pietonului chiar daca acesta traversa strada pe marcajul pietonal.

Corecta precizarea colegului Cioan .Exista situatii cand faptuitorul e exonerat de raspundere penala , chiar daca pietonul se afla pe trecere , unul dintre exemple e cazul fortuit .
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Accident pietonal lucian1923 lucian1923 as avea cateva intrebari legate de un accident rutier in care a fost implicat un pieton . acum 24 h am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere, nu am proces verbal Bodescu Virginia Bodescu Virginia Eram la volanul masinii, in apropierea unei treceri de pietoni. In fuga , a trecut o fetita de la scoala din apropiere, vorbind la telefon, fara sa se asigure, ... (vezi toată discuția)