avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pietonal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pietonal

as avea cateva intrebari legate de un accident rutier in care a fost implicat un pieton . acum 24 h am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de pietoni , masina a ricosat spre dreapta si a lovit un pieton . acesta nu a vrut sa mearga la spital si a plecat singur mai departe , a plecat doar cu nr meu de tel. ce se poate intampla ? mentionez ca trecerea de pietoni este prost semnalizata pe sosea nu apar marcajele iar semnul de trecere era acoperit de o masina , accidentul l-am declarat la politie .in momentul in care am scos masina de pe sosea pietonul deja plecase
1. in cat timp poate declara pietonul accidentul?
2.ce se poate intampla ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: lucian1923 , utilizator 15:08, 7 August 2011
mentionez ca trecerea de pietoni este prost semnalizata pe sosea nu apar marcajele iar semnul de trecere era acoperit de o masina

Scuze de doi bani, desi recunoasteti ca ati gresit. Fiti macar atent in "declaratii":
am lovit din spate o masina care oprise la trecerea de pietoni ,

ati lovit o masina din spate, nu ati vazut zebra dar cu masina ce-ati avut?

Dar la politie ati declarat ca ati accidentat un pieton? Daca da atunci nu aveti de ce sa va temeti. Numai ca daca la politie nu ati declarat acest lucru in nscris s-ar putea ca acestia sa nu mai recunoasca. Eu as merge din nou la politie sa vorbesc cu cei care erau de serviciu cand ati declarat prima data si sa va dea un nr de inregistrare a declaratiei.
la politie am declarat intocmai cum s-a petrecut inclusiv ca a fost implicat si un pieton . numarul de inregistrare il am .. nu stiu ce se va intampla daca pietonul v merge la politie sa declare si el accidentul ??
am mai multi martori care pot confirma ca pietonul nu a dorit sa mearga la spital si a plecat singur . pietonul are numarul meu de telefon eu nu am nimic de la el , cat timp am mutat masina pe margine pentru a elibera traficul pietonul plecase deja . ma pot alege cu dosar penal daca depune plangere pietonul ?
am fost azi la locul accidentului , nu stiu exact cum sa procedez ... din cate se pare pietonul nu era pe trecere , trecerea era la cel putin 7-8 metri departare . are vreo relevanta ? inca nu am vorbit cu cei din masina pe care am lovit-o sa mi confirme exact locul , doar cel din dreapta mea a confirmat . multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist pe trecerea de pietoni dilemamare dilemamare Nu stiu daca postez corect aici, dar as vrea sa pun o intrebare pt cine se pricepe cat de cat la legea rutiera in acest caz, momentan neavand un raspuns de la ... (vezi toată discuția)
Incident rutier, acrosare pieton, plecare consensuala de la locul accidentului stoicasilviu stoicasilviu Buna ziua, In data de 24, intr-o parcare publica la mall-uri, am acrosat o persoana pe trecerea de pietoni. Am declarat ulterior ca nu am observat intentia de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele ... Livciu Livciu Buna ziua Am o nelamurire privind legislatia trecerilor de pietoni(cele noi ridicate din pavaje). Mi a fost suspendat carnetul pentru neacordare de ... (vezi toată discuția)